-->
03.12.2023

Αλεξάντρα Χαντ: Εργαζόταν ως στρίπερ στο κολέγιο και τώρα διεκδικεί μία θέση στο Κογκρέσο

Για την 28χρονη Αλεξάντρα Χαντ το να μεγαλώνει ως κόρη δύο δασκάλων στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης σήμαινε πως η εκπαίδευση ήταν υψίστης σημασίας.

Έχοντας μεταπτυχιακό στη δημόσια υγεία από το πανεπιστήμιο της Φιλαδέλφεια, σήμερα εργάζεται ως data manager σε μια βιοφαρμακευτική εταιρεία και διεκδικεί μία θέση στο αμερικανικό Κογκρέσο στην τρίτη περιφέρεια της Πενσυλβάνια.

Η ίδια όμως, μιλώντας στο «The Lily» της «Washington Post», νιώθει πιο σίγουρη να μιλά για το ακαδημαϊκό παρελθόν της και τη μέχρι τώρα πορεία στην καριέρα της στη φαρμακευτική, παρά για την εργασία της ως στρίπερ στα χρόνια του κολλεγίου.

Πιο συγκεκριμένα, η Αλεξάντρα Χαντ δηλώνει πως δεν ήταν σίγουρη για το αν πρέπει να ανακοινώσει το ότι εργαζόταν ως στρίπερ για να μπορέσει να αποπληρώσει τις σπουδές της, καθώς φοβόταν πως αυτό ενδέχεται να επηρεάσει το πρόσωπό της και να αποσπάσει την προσοχή όσον αφορά στα πραγματικά της προσόντα.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «το να το κρύψω ήταν η πιο απλή επιλογή». Ωστόσο, όταν
βρέθηκε σε μία ομιλία με sex workers, της ζήτησαν «να μην τους αφήσει» και να αποκαλύψει πού εργαζόταν.

Το μεγάλο πλήγμα

Αλεξάντρα Χαντ: Εργαζόταν ως στρίπερ στο κολέγιο και τώρα διεκδικεί μία θέση στο Κογκρέσο
Για την ίδια, όμως, ήταν μία δύσκολη απόφαση καθώς όταν στην προηγούμενη εργασία της ως προπονήτρια ομάδων ποδοσφαίρου, έμαθαν οι γονείς των παιδιών πως ήταν παλαιότερα στρίπερ και ζητούσαν την απομάκρυνσή της. Έτσι, η 28χρονη έχασε τη δουλειά της λόγω του παρελθόντος της.
Ωστόσο, σήμερα, αν η Αλεξάντρα Χαντ κερδίσει μία θέση στο Κογκρέσο θα βοηθήσει στο να ξεπεραστεί το στίγμα: Το να είσαι στρίπερ δεν σε καθιστά αυτόματα μη παραγωγικό μέλος της κοινωνίας.

«Δεν θέλω να γίνω το πρόσωπο της σεξουαλικής εργασίας»

Η 28χρονη αποκαλύπτει πως ξεκίνησε να χορεύει προκειμένου να συμπληρώσει το εισόδημά της και να πάρει το πτυχίο της, καθώς τα κολλέγια απαιτούν υπέρογκα ποσά. Η ίδια επίσης έχει εργαστεί σε δομές πρόληψης αυτοκτονιών, αλλά ίσως κανείς να μη σταθεί σε αυτό, όσο στην εργασία της ως στρίπερ.

Αλεξάνδρα Χαντ

«Είναι έξυπνη, φιλόδοξη και πολιτικά κατανοητή», γράφει η ιστοσελίδα. «Ας ελπίσουμε ότι η εργασία της ως χορεύτρια δε θα καθορίσει ολόκληρη την πολιτική καμπάνια και την ταυτότητά της».

«Δεν θέλω να γίνω το πρόσωπο της σεξουαλικής εργασίας», είπε η Χαντ και συνέχισε πως «αυτό δεν οφείλεται σε κάθε είδους στίγμα ή ντροπή, αλλά επειδή πρέπει να επιστραφούν στους εργαζόμενους του σεξ, τα δικαιώματα που τους έχουν αφαιρεθεί. Το επίκεντρο πρέπει να είναι οι ανάγκες των σεξεργατών ως κοινότητα, που περιλαμβάνουν την οικονομική ασφάλεια, την ασφάλεια από την διαπροσωπική βία και την ασφαλή πρόσβαση σε στέγαση, δομές υγείας και θεραπεία από εθισμούς».

Μάλιστα τονίζει πως δεν θέλει να πάρει μέρος σε μία ωραιοποίηση των στριπ σόου. Παρόλο που ευγνωμονεί για τα όσα έμαθε μέσω της εργασίας της, θέλει να είναι σίγουρη ότι τα μηνύματα που περνάει είναι αυτά των πραγματικών αναγκών και αυτής της κοινότητας, αντί των μηνυμάτων που κάποιοι άνθρωποι λαμβάνουν από τις ωραιοποιημένες πλευρές της ζωής κάποιων σεξεργατών όπως προβάλλονται online.

Ελπίζει ότι η καμπάνια της θα φέρει ουσιαστική προσοχή στις ανάγκες μίας περιθωριοποιημένης κοινωνικά ομάδας αλλά κι εκείνης που δείχνει να απολαμβάνει μία λαμπερή ζωή στο Instagram και στο OnlyFans.

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι της γενιάς μας, βλέπουν τους σεξεργάτες ως «κάτι κουλ” και δεν αντιλαμβάνονται τα προβλήματα που ενδεχομένως να έχω αντιμετωπίσει. Αλλά αν εγώ μπορώ να τα καταφέρω σε αυτό που κάνω τώρα και η σεξεργασία παραμείνει αυτό το κουλ πράγμα για μένα στα μάτια τους, τότε είναι πιθανό να γίνει το περιβάλλον της σεξεργασίας ένα πιο ασφαλές μέρος για τους εργαζόμενους σε αυτό».

«Σίγουρα όμως πριν από δύο χρόνια, θα έλεγα ότι κανένας δεν θα το ανέφερε», είπε με ειλικρίνεια η Χαντ.

«Θα με περιφρονήσουν, αλλά θα το αντιμετωπίσω»

Αλεξάνδρα Χαντ

Ωστόσο, παρόλο που έκανε τη γενναία αποκάλυψη, πιστεύει ότι θα την «περιφρονούσαν» αν έφτανε στο Καπιτώλιο. «Νομίζω ότι ενδέχεται να υπάρξουν απειλές για την ασφάλειά μου», είπε. «Και πιθανότατα δεν θα με αντιμετώπιζαν σωστά οι άνδρες, ίσως και μερικές γυναίκες, όμως είμαι έτοιμη να το αντιμετωπίσω».

Ωστόσο, μιλώντας με ψηφοφόρους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, είπε, ότι βοηθήθηκε αρκετά στο να ρίξει τις «αλυσίδες της ντροπής», που κουβαλούσε για το πρώην επάγγελμά της. «Αν οι άνθρωποι μου επιτίθενται για αυτό», είπε, «αυτός είναι ο μισογυνισμός τους και ο σεξισμός τους, ο φανατισμός τους. Αυτή είναι η διάκριση τους και δεν με ενοχλεί. Έχει να κάνει με εκείνους».

Αλεξάνδρα Χαντ

Εάν κερδίσει, η Αλεξάντρα Χαντ θα είναι η πρώτη ανοιχτά πρώην στρίπερ που θα κατέχει ομοσπονδιακό δημόσιο αξίωμα στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από thelily.comΔιαβάστε επίσης