Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προεκλογική μάχη στη Γαλλία, με τον Εμανουέλ Μακρόν να διατηρεί προβάδισμα και να αισιοδοξεί για την επανεκλογή του στη θέση του Προέδρου της χώρας.
Ο Γάλλος πρόεδρος παραδέχθηκε πως μπήκε αργά στην προεκλογική εκστρατεία, λόγω της κατάστασης που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ παράλληλα έχει δώσει ξεκάθαρα μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις αναφορικά με την ακροδεξιά αντίπαλό του, Μαρίν Λεπέν.
Η κρυστάλλινη στάση του Μακρόν είναι η εξής: Στηρίζεις τη Λεπέν; Στηρίζεις και τον Πούτιν.
Αυτό έγινε ακόμα πιο σαφές από την απάντηση την οποία έδωσε ο Γάλλος πρόεδρος στις επικρίσεις του Πολωνού πρωθυπουργού, Ματέους Μοραβιέτσκι.
Ο τελευταίος κατηγόρησε τον Εμανουέλ Μακρόν για τη στάση του στις συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Γάλλο πρόεδρο να απαντά πως πρόκειται για αβάσιμες και σκανδαλώδεις παρατηρήσεις.
Τόνισε, δε, ότι δεν του προκαλεί εντύπωση η στάση του Μοραβιέτσκι καθώς υποστηρίζεται από ένα ακροδεξιό κόμμα και κατ’ επέκταση έχει ταχθεί στο πλευρό της Μαρίν Λεπέν.
Στο πλευρό της ακροδεξιάς υποψηφίου, λογικά, θα βρίσκονται και «δυνάμεις» από την ελληνική πολιτική σκηνή που έχουν ήδη πάρει ξεκάθαρα θέση υπέρ της Ρωσίας και του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Πρόσφατα, άλλωστε, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ και συγκυβερνήτης του ΣΥΡΙΖΑ επί τετραετία, Πάνος Καμμένος, φωτογραφήθηκε με καπέλο της Σοβιετικής Ένωσης εκφράζοντας τη στήριξή του στη ρωσική εισβολή.
Το πώς συνδυάζεται βέβαια η ρητορική του Πάνου Καμμένου με τη Σοβιετική Ένωση, δεν μπορεί να απαντηθεί παρά μόνο από τον ίδιο.
Ενδεχομένως απαντήσεις θα μπορούσε να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο κ. Καμμένος διετέλεσε κυβερνητικός εταίρος της «πρώτης φοράς αριστερά» από το 2015 ως το 2019, παρά την εκ διαμέτρου αντίθετη ιδεολογία που – υποστηρίζουν ότι – έχουν οι δυο πολιτικοί αρχηγοί.
Επιστρέφοντας, όμως, στη στάση Μακρόν αναφορικά με τη στήριξη στη Λεπέν που σημαίνει και στήριξη στον Πούτιν, ίσως ανακαλύψει κανείς και την απάντηση για το ποιον στηρίζει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Ουκρανίας όπως σημειώνουν κάποιοι.
Η τετραετής συγκυβέρνηση με έναν φανατικό υποστηρικτή του «Τσάρου», οδηγεί προς συγκεκριμένη κατεύθυνση υποστηρίζουν οι ίδιοι.