-->
04.10.2023

Αλβανία-Αισχρά δημοσιεύματα για Πύρρο Δήμα: Τον στοχοποιούν επειδή φωτογραφήθηκε με τους γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Τον χρυσό μας Ολυμπιονίκη και πρώην βουλευτή Πύρρο Δήμα στοχοποιούν αλβανικά δημοσιεύματα, επειδή βρέθηκε στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου και φωτογραφήθηκε δίπλα στους γονείς του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, που πριν από τρία χρόνια δολοφονήθηκε από επίλεκτες δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας.

Ο κ. Δήμας βρέθηκε στους Βουλιαράτες ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, κατά τους εορτασμούς τόσο στην εκκλησία του χωριού όσο και στο κοιμητήριο Ελλήνων πεσόντων στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940-1941. Η παρουσία του ωστόσο δίπλα στους γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που τ’ αλβανικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν «εξτρεμιστή», ενόχλησαν.

leris4

Χαρακτηριστικοί είναι οι τίτλοι δημοσιευμάτων: «Η ημέρα της ελληνικής εθνικής εορτής του «Όχι». Ο Πύρρος Δήμας δίπλα στη μητέρα του Κατσίφα», «Τελετή στους Βουλαιράτες. Ο Πύρρος Δήμας δίπλα στους γονείς του εξτρεμιστή Κατσίφα» κ.α.

Να σημειωθεί πως στις εκδηλώσεις στο χωριό Βουλιαράτες, επίσημα αναγνωρισμένο ως μειονοτικό από τις αλβανικές Αρχές, παρέστη -ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης- και ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, που άφησε συμβολικά μερικά λουλούδια στον τάφο του 35χρονου ομογενή και είχε σύντομη συνομιλία με τους γονείς του.

leris3

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Ελλιπής η έρευνα για τον θάνατο του – Ζητά στοιχεία για το όπλο η πρόεδρος του Δικαστηρίου

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Παρωδία η αλβανική εισαγγελική έκθεση που «αυτοκτονεί» τον Έλληνα ομογενήΔιαβάστε επίσης