-->
02.06.2023

Άμεση ανάλυση: Οι παρενέργειες της τραγωδίας – Αν και πόσο θα επηρεάσουν τις εκλογές

Με μια γενναία απόφαση ο Κ. Καραμανλής παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας από υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Απέδειξε ότι διαθέτει πολιτικά αντανακλαστικά παρά το γεγονός ότι δεν έχει καμία ευθύνη για την τραγωδία.

Το τριήμερο πένθος που κήρυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν επιβεβλημένο και σεβαστό από όλους.

Γιατί δεν είναι μόνο οι οικογένειες των θυμάτων, αλλά ολόκληρος ο ελληνικός λαός που θρηνεί για τους δεκάδες νεκρούς της τραγωδίας.

Βέβαια το δυστύχημα στα Τέμπη προκαλεί και πολιτικές παρενέργειες.

Είναι σίγουρο ότι μετά το τριήμερο πένθος η αντιπολίτευση και ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να εργαλειοποιήσει την τραγωδία για να αλλάξει πολιτική ατζέντα.

Στην εναγώνια προσπάθειά του να περιορίσει το μέγεθος της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, θα επιχειρήσει να εμφανίσει την κυβέρνηση υπόλογη πολιτικά και ποινικά.

Το ερώτημα είναι αν οι παρενέργειες από την αλλαγή ατζέντας κατά πόσο θα επηρεάσουν τις εκλογές.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίσει να πάει το ταχύτερο στις κάλπες εγκαταλείποντας τις εισηγήσεις για αναβολή, τότε το πολιτικό κόστος για τη Νέα Δημοκρατία θα είναι περιορισμένο.

Σε αντίθετη περίπτωση το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη κινδυνεύει από το σύνδρομο της εσωστρέφειας, αφού θα πρέπει να απολογείται για μεγάλο χρονικό διάστημα για ευθύνες που δεν του ανήκουν.

Σε συνδυασμό με την κόπωση των υποψηφίων μπορεί να απωλέσει ακόμη και δύο μονάδες και να χάσει τον στρατηγικό στόχο της αυτοδύναμης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης