-->
03.10.2023

Άναψαν ξανά τα φώτα στο αεροδρόμιο του Καστελόριζου

Άναψαν και πάλι μετά από πολλά χρόνια τα φώτα στο ακριτικό αεροδρόμιο του Καστελόριζου που γέμισε αεροπλάνα από όλη την Ευρώπη μέσα στην εβδομάδα.

Αφορμή ήταν το αεροράλλυ που ξεκίνησε από την Γερμανία με την συμμετοχή πιλότων από Γερμανία, την Ελβετία και την Πολωνία και κατέληξε στο ιστορικό Καστελόριζο.

Το αεροδρόμιο φώτιζε όλη τη νύχτα και για τέσσερα συνεχόμενα βραδιά η πίστα ζωντάνεψε αεροπορικά το νησί ενώ εικόνα ήταν ορατή και  από τα διερχόμενα αεροπλάνα.

Η επιλογή του Καστελόριζου ήταν ιδέα του Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Γιώργου Δριτσάκου, ο οποίος μάλιστα παραβρέθηκε στο νησί για την επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Οι διοργανωτές έτσι και αλλιώς θα έφταναν μέχρι την Ρόδο αλλά τελικά το μικρό αεροδρόμιο του Καστελόριζου ήταν ο τελικός προορισμός.

Να σημειωθεί ότι το αεροδρόμιο έχει ένα διάδρομο που φτάνει τα 800 μέτρα και εξυπηρετεί πτήσεις μόνο από Ρόδο. Πλέον η ΥΠΑ προσανατολίζεται στο να μεγαλώσει και άλλο τον τον αεροδιάδρομο ενώ σε δεύτερο χρόνο μπορεί να αυξηθούν και οι πτήσεις.

 Διαβάστε επίσης