-->
03.12.2022

Αναστολή εργασίας – Τι θα γίνει με τους μισθούς

Την επέκταση του μέτρου της αναστολής εργασίας, που ήδη ισχύει για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε προνοιακές δομές υγείας, σχεδιάζει η κυβέρνηση και σε άλλους τομείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Σειρά έχουν οι υγειονομικοί (γιατροί, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό κλπ.). Όσοι εξ αυτών δεν εμβολιαστούν έως την 1η Σεπτεμβρίου θα υποχρεωθούν σε αναστολή εργασίας, όπως ορίζεται στον σχετικό νόμο. Και μπορεί να μην απειλούνται με απόλυση, αλλά αναστολή εργασίας σημαίνει αυτομάτως και στέρηση του μισθού τους. Επίσης δεν θα καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ανεμβολίαστων εργαζομένων.

Αν λοιπόν ισχύσει το μέτρο της αναστολής και εφαρμοστεί ο νόμος -κάτι που ήδη ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης,- από την 1η Σεπτεμβρίου δεν αποκλείεται χιλιάδες εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και ειδικότερα στα δημόσια νοσοκομεία να κληθούν να επιστρέψουν μέρος του μισθού τους!

Και γιατί θα συμβεί αυτό; Διότι στο Δημόσιο τμήμα του μηνιαίων αποδοχών του Σεπτεμβρίου θα προκαταβληθεί στις 23 Αυγούστου.

Το ζήτημα αναμένεται να το βρει μπροστά της η Ενιαία Αρχή Πληρωμής, καθώς όπως όλα δείχνουν οδεύουμε ολοταχώς προς μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης και ανεμβολίαστων υγειονομικοί, ενώ όπως αποκάλυψε το GRTimes δραματικές θα είναι οι επιπτώσεις στη λειτουργία των νοσοκομείων, σε περίπτωση που βρεθούν εκτός εργασίας οι περίπου 10.000 μη εμβολιασμένοι.

Διαβάστε επίσης