-->
29.11.2022

Ανατροπή: Κυβερνητικές πηγές βάζουν τέλος στα σενάρια για κλείσιμο των καταστημάτων νωρίτερα

Τέλος στη συζήτηση που άνοιξε για μείωση μέσω νομοθετικής παρέμβασης του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λόγω της ενεργειακής κρίσης βάζουν κυβερνητικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες «δεν υπάρχει συζήτηση για αλλαγή στο ωράριο στα καταστήματα».

Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων απο Δευτέρα, ότι τέτοια συζήτηση «δεν υπήρξε ποτέ» διευκρινίζοντας ότι «είναι και αντισυνταγματικό και κατά των αρχών Ανταγωνισμού». Όπως εξηγούσαν «κάθε εμπορικός σύλλογος μπορεί να ρυθμίσει το ωράριο λειτουργίας του ενώ το ίδιο μπορεί να κάνει και το κάθε κατάστημα».

Η διευκρίνιση αυτή ήρθε λίγη ώρα πριν την σύσκεψη που θα έχει  ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ αλλά και των φορέων που εκπροσωπούν συνολικά το λιανεμπόριο, ΕΣΕΕ και ΣΕΛΠΕ προκειμένου να βρεθούν τρόποι με τους οποίους μπορεί να περιοριστεί η πίεση των λιανεμπορικών επιχειρήσεων και να μπει φρένο στο κύμα των ανατιμήσεων που πλήττει τα νοικοκυριά.

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θα έθετε το θέμα με την προοπτική της οριζόντιας μείωσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων κατά μία ώρα εφόσον όμως θα υπήρχε σαφής δέσμευση των εμπόρων, και κυρίως των σούπερ μάρκετ, για συγκράτηση των τιμών.

Διαβάστε επίσης