-->
25.05.2024

Ανδρουλάκης: «Όχι» σε Μητσοτάκη και Τσίπρα, «ναι» σε άλλο πολιτικό πρόσωπο

Τις προθέσεις του όσον αφορά στην επόμενη ημέρα των εκλογών αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αφού ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία συζήτησης για κυβερνητικές συνεργασίες αν δεν λάβει ένα «ισχυρό διψήφιο» ποσοστό στις κάλπες, υπογράμμισε ότι δεν θα συνεργαστεί ούτε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε με τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο εμφανίστηκε θετικός σε τρίτο πρόσωπο, λέγοντας: «Δεν μπορεί να μην είναι πολιτικό πρόσωπο».

Τόνισε δε ότι μιλάει αποκλειστικά για τον πρώτο γύρο των εκλογών.

«Η πρώτη Κυριακή είναι η ημερομηνία κλειδί για να πετύχουμε όσα λέω. Εάν μας οδηγήσουν σε αστάθεια, τότε δυστυχώς θα αλλάξει το περιβάλλον των πολιτικών αποφάσεων. Δηλαδή; Μα όταν εργαλειοποιείς την αστάθεια, υπονομεύοντας την προοπτική της χώρας, υπονομεύοντας τη σταθερότητα για να εκβιάσεις ή εγώ ή ο Τσίπρας, εγώ δεν θα γίνω μέρος αυτού του παιχνιδιού. Το θεωρώ καταστροφικό. Δηλαδή λέει Τσίπρας, Μητσοτάκης. Εγωιστής είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που λέει ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος. Και δεν είναι εγωιστές αυτοί οι δύο που λένε ή εγώ ή αυτός», είπε.

Στο πλαίσιο της τρίτης εντολής, επισήμανε, θα απευθυνθεί και στα δύο μεγάλα κόμματα, αφήνοντας να διαφανεί και μία προτίμηση σε έναν «μεγάλο συνασπισμό» με τη συμμετοχή του κόμματός του – αποκλείοντας τον Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς «έπαιξε με τη δραχμή».Διαβάστε επίσης