-->
06.06.2023

Άνοιξε ο Κηφισός και η Παραλιακή – Κλειστά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες λόγω κακοκαιρίας

Λίγο μετά τις 6 το πρωί άνοιξαν και ο Κηφισός και η Παραλιακή για τα οχήματα, νωρίτερα από τις 8:00 που ήταν προγραμματισμένο.

Με ένα ακόμη πρόσωπο της κλιματικής αλλαγής βρίσκεται από χθες αντιμέτωπη η Αττική, αλλά και αρκετές περιοχές της χώρας, καθώς η κακοκαιρία «Μπάλλος» είχε ως αποτέλεσμα σε κάποιες περιοχές της Αθήνας (Αμπελόκηποι, Περιστέρι, δήμος Υμηττού – Δάφνης) να πέσουν περισσότερα από 140 χιλιοστά βροχής σε ελάχιστες ώρες, προκαλώντας σκηνές χάους ακόμη και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Καιρός Live χάρτης: Η πορεία της κακοκαιρίας Μπάλλος


Η σφοδρότητα του φαινομένου στην Αττική οδήγησε στην απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 03:00 χθες τα ξημερώματα μέχρι τις 06:00 σήμερα το πρωί, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ενώ από τη μία μετά τα μεσάνυχτα χθες μέχρι στις 8:00 σήμερα το πρωί, απαγορεύτηκε η διέλευση όλων των Ι.Χ. οχημάτων και μέσων μαζικής μεταφοράς σε Κηφισό και παραλιακή.

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» αποδεικνύεται μια από τις πιο έντονες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, εξαιτίας του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού το οποίο απέκτησε ιδιαίτερη «δύναμη» εξαιτίας του ότι η θάλασσα είναι ακόμη ζεστή. Σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι αργά χθες το απόγευμα είχαμε περισσότερα από 140 χιλιοστά βροχής με τα μεγαλύτερα ύψη να καταγράφονται στους σταθμούς Πατησίων (147 χιλιοστά) Αμπελοκήπων (145 χιλιοστά) και Περιστερίου (139 χιλιοστά). Για να καταλάβουμε την ποσότητα του νερού αξίζει να σημειωθεί ότι 1 χιλιοστό ύψους βροχής αντιστοιχεί σε 1 τόνο νερού ανά στρέμμα.

Τα μέτρα που ισχύουν:

  • Κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Μπάλλος και των υπηρεσιών των ΟΤΑ.
  • Ενθαρρύνεται η τηλεργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα, θα συνεισφέρει πολύ στην αποσυμφόρυση των δρόμων, έτσι ώστε αν επιδεινωθεί το φαινόμενο να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε.
  • Λόγω της εξέλιξης του επικίνδυνου φαινομένου, αποφασίσαμε όπως παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, παράλληλα με την ίδια απόφαση σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.
  • Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑμΕΑ σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, όπως και σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.
  • Θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

 Διαβάστε επίσης