-->
06.02.2023

Ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας στο 15minutes.gr: Εμείς τον «είχαμε» από την αρχή – Μόνο αυτός ήταν ύποπτος!

Το πόσο μεθοδικά και με υπομονή λειτούργησε η αστυνομία αναγνωρίζεται από όλους. Η έρευνα με σύγχρονα μέσα, η καταγραφή όλων των στοιχείων, η ψυχολογική «πίεση» στον ύποπτο, λειτούργησαν άψογα για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ακόμη και η μεταφορά του δράστη με ελικόπτερο στα σαράντα της Καρολάιν, ήταν σχεδιασμένη προσεκτικά. Ο δράστης αισθανόταν «άτρωτος» ανάμεσα σε φίλους του και συγγενείς στο μνημόσυνο, όταν έκαναν την εμφάνισή τους οι αστυνομικοί…

Η ψυχολογική πίεση που αισθάνθηκε ήταν αφόρητη. Λίγες ώρες μετά, στα γραφεία της ΓΑΔΑ τα ξέρασε όλα…

Ανώτατος αξιωματικός που συμμετείχε στην έρευνα μίλησε στο 15minutes.gr και αποκάλυψε, ότι τον πιλότο το «είχαν» από την αρχή. Απλώς έπρεπε να τον «δέσουν» με στοιχεία.

«Το είχαμε από την αρχή. Ούτε στιγμή δεν πιστέψαμε την «ιστορία» του αλλά έπρεπε να εξετάσουμε και αυτήν την εκδοχή. Σύντομα όμως καταλάβαμε ότι δεν «κολλάει» και τότε έγινε ο υπ’ αριθμόν 1 ύποπτος», λέει στο 15minutes.gr ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

«Η υπόθεση για εμάς ήταν από τις πιο απλές. Από την πρώτη στιγμή! Απλώς έπρεπε να γίνουν όλα με μέθοδο για να μην υπάρξουν λάθη. Μόνο αυτός ήταν ύποπτος και ουδείς άλλος…»

Ερωτηθείς για το εάν αυτό το έγκλημα είχε γίνει, για παράδειγμα, 20 χρόνια πριν, ο αξιωματικός είπε πως υπάρχει μια δόση αλήθειας πως μπορεί και να διέφευγε της σύλληψης…

«Πλέον, αυτό δεν γίνεται. Έχουμε όλα τα ψηφιακά μέσα – και είναι πολλά – τα οποία «δένουν» τα στοιχεία εναντίον του υπόπτου», λέει στο 15minutes και επισημαίνει ότι «όταν μια υπόθεση φτάσει  στο δικαστήριο, θα πρέπει να υπάρχει 100% βεβαιότητα για τη διάπραξη του εγκλήματος, αλλιώς υπάρχει απαλλαγή λόγω αμφιβολιών».

Όπως τόνισε «δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα» και καταλήγει με μια προτροπή: «Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας!. Τόσο απλά!».Διαβάστε επίσης