Απαντήσεις από την Πολιτεία, την Περιφέρεια και την Πολεοδομία στο θέμα της πισίνας του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες, είπε πως περιμένει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης για να τοποθετηθεί περαιτέρω, στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στον Αθήνα 9.84.
«Περιμένω από την ελληνική Πολιτεία, το συντεταγμένο Κράτος, την Περιφέρεια και την Πολεοδομία, σεβόμενος κάθε δημοσιογραφική θέση – έρευνα, όσο και αν μπορεί να διέπεται από καχυποψία στρατευμένης ή στοχευμένης επίθεσης, να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις τις οποίες ούτε εμείς, ούτε το Πρώτο Θέμα, είμαστε σε θέση να δώσουμε. Σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν συντεταγμένες διοικητικές δομές, οι οποίες θα πρέπει να μας πουν τι ακριβώς συμβαίνει. Τότε θα σχολιάσω ότι θέλετε. Αν εσείς έχετε μια απάντηση απο την πολεοδομία ή τις αρμόδιες αρχές, με χαρά να την ακούσω» είπε ο κ. Γιαννούλης για την πισίνα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε άλλα σημεία της συνέντευξης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο κομμάτι της ακρίβειας στα ενεργειακά. «Όταν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις, δεν μιλάμε για κλοπή αλλά λαθρεμπόριο. Το Χρηματιστήριο Ενέργειας είναι μια νομοθετική ρύθμιση που προέκυψε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες αλλά δεν είναι το ιερό άβατο, δεν είναι το ιερό τοτέμ. Αλλάζει, μπαίνουν κανόνες. Επειδή στην Ελλάδα υπάρχει μια αδιαφανής σχέση κυβέρνησης και ολιγοπωλίων, πρέπει να αντιμετωπιστεί η τιμή στη λιανική. Μόνο τότε ο Έλληνας πολίτης θα καταλάβει τη διαφορά στα εισοδήματά του και θα αρχίσει να ζει σαν άνθρωπος. Ουσιαστικά, η κυβέρνηση δεν φορολόγησε όσο θα έπρεπε τα υπερκέρδη των εταιρειών καυσίμων. Θυμίζω ότι η εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιλάει για φορολόγηση υπερκερδών απληστίας έως και 90% και εμείς επιλέξαμε το χαμηλότερο συντελεστή, την εισφορά 33% σε υπερκέρδη διυλιστηρίων που είναι… χάδι. Είναι λογικό αυτό; Η κυβέρνηση δεν φορολόγησε όσο θα έπρεπε τα υπερκέρδη» τόνισε.
Επιπλέον, σχολιάζοντας τις πολύ υψηλές τιμές που παρατηρούνται στις τουριστικές περιοχές, είπε: «Υπάρχει μια πολύ λεπτή ισορροπία μεταξύ της σχέσης κόστους και οφέλους. Μπορεί ένας προορισμός να είναι ακριβός γιατί θα είναι αντίστοιχος με την ποιότητα υπηρεσιών, υποδομών και δυνατοτήτων που προσφέρει. Όμως, στην Ελλάδα, το στοιχείο της απληστίας είτε στον υπερπληθυσμό, είτε στην κατάχρηση της κρουαζιέρας, είτε στην ανοχή απέναντι στην αισχροκέρδεια ολιγοπωλιακών συμφερόντων, επιτρέπει να ακολουθούνται τέτοιου είδους πρακτικές. Όπου υπάρχει απληστία, αδράνεια και πολιτική ανοχή, μπορέι οι δέικτες να βελτιώνονται στα χαρτιά του υπουργείου Οικονομικών, αλλά ο δείκτης της καθημερινότητας των ανθρώπων επιδεινώνεται».