-->
17.04.2024

Απειλούν να ανοίξουν οι έμποροι στην Πάτρα παρά το απαγορευτικό – Εκτάκτως ο Πέτσας στην Αχαϊκή πρωτεύουσα

Στην Πάτρα φτάνει αύριο εκτάκτως ο Υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας για τη διαχείριση της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.

Ο κ. Πέτσας θα βρεθεί στις 9 το πρωί στο Δημαρχείο όπου θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Στη συνέχεια θα βρεθεί στο Επιμελητήριο Αχαΐας όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους Εμπορικούς Συλλόγους της Αχαΐας, τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου και τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής.

Την ίδια ώρα αναβρασμός επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Πάτρας.

Τα τηλέφωνα έχουν σπάσει μεταξύ των εμπόρων οι οποίοι ετοιμάζουν πυρετωδώς τις επόμενες κινήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου προσανατολίζεται να ασκήσει σκληρές πιέσεις στον Υφυπουργό για άνοιγμα των καταστημάτων, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, αφού όπως λένε δεν γίνεται τα καταστήματα να ανοίγουν σε άλλες «κόκκινες» περιοχές όπως η Αττική και όχι στην Αχαΐα, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση γνωρίζει ότι τα καταστήματά τους δεν αποτέλεσαν ποτέ εστίαση μετάδοσης του ιού.

Μέσα στον Εμπορικό Σύλλογο οι διαβουλεύσεις είναι έντονες με αρκετές φωνές να προτείνουν το σενάριο των κινητοποιήσεων μέσω… ανοίγματος των καταστημάτων κανονικά, αλλά μόνο με τους ιδιοκτήτες μέσα και χωρίς προσωπικό, ώστε να μην δημιουργήσουν οποιοδήποτε πρόβλημα στους εργαζόμενούς τους.

Tempo24.grΔιαβάστε επίσης