-->
26.09.2023

Απίθανο θέαμα: Ελάφι κολυμπάει παρέα με όρκα – Δείτε εικόνες

Ένα απροσδόκητο θέαμα αντιμετώπισαν οι ειδικοί άγριας ζωής αλλά και αρκετοί τυχαίοι θεατές στην Ουάσιγκτον, όταν είδαν ένα ελάφι να βουτά στο νερό και να απολαμβάνει αμέριμνο το μπανάκι του στο πλευρό μιας…όρκας.

Καθώς μια φάλαινα ονόματι Κούπερ έσκιζε την επιφάνεια του νερού με το πτερύγιό της, το μικροσκοπικό κεφάλι ενός ελαφιού φάνηκε να ξεπηδά μέσα από την θάλασσα, καθώς εκείνο κολυμπούσε κοντά στο Battleship Island στο Αρχιπέλαγος Σαν Χουάν.

ελάφι

«Στο Battleship Island, συναντηθήκαμε με την μοναχική όρκα Κούπερ», έγραψε η ένωση παρακολούθησης φαλαινών του Ειρηνικού (PWWA) για τη θέαση σε καθημερινή αναφορά. «Δεν το καταλάβαμε εκείνη τη στιγμή, αλλά οι φωτογραφίες μας αποκάλυψαν ότι κολυμπούσε δίπλα από ένα ελάφι με μαύρη ουρά!!! Ποιες είναι οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο;»

Το απίθανο ζευγάρι καταγράφηκε από μέλη της ομάδας σε ένα σκάφος παρακολούθησης φαλαινών της Island Adventures.

Ο φωτογράφος Σαμ Μέρφι είπε στο FOX Weather ότι η φάλαινα, που επίσημα αναγνωρίστηκε ως T124C, κολύμπησε δίπλα από τον κάτοικο της ξηράς και δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για το ζώο – το οποίο έχει πολύ χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά από την τυπική διατροφή της όρκας, που περιλαμβάνει φώκιες και θαλάσσια λιοντάρια.

Βέβαια, όπως υποστήριξε ο Μέρφι, το ελάφι, αν και έδειχνε αμέριμνο, πιθανότατα θα τρόμαξε που βρέθηκε τόσο κοντά στο θαλάσσιο κήτος.

Δεν είναι ασυνήθιστο για τα ελάφια το να κάνουν μια βουτιά στον ωκεανό ή σε άλλα υδάτινα σώματα.

Τα θηλαστικά αυτά είναι δεινοί κολυμβητές που μπορούν να φτάσουν ταχύτητες περίπου 25 χλμ/ώρα και να ταξιδέψουν αρκετά χιλιόμετρα μέσα στο νερό, σύμφωνα με το WorldDeer.org.

ελάφι

Ωστόσο, το να δει κάποιος ένα ελάφι να κολυμπά δίπλα σε μια όρκα είναι ένα αρκετά σπάνιο θέαμα.

Οι παρατηρήσεις φαλαινών, από την άλλη πλευρά, είναι ρουτίνα και έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς ο ωκεανός έχει γίνει πιο καθαρός και περισσότερες φώκιες και θαλάσσια λιοντάρια είναι διαθέσιμα στις όρκες ως τροφή.

Σχεδόν 400 φάλαινες δολοφόνοι (δηλ. όρκες) συχνάζουν τα σνερά ανοιχτά της Ουάσινγκτον και της Βρετανικής Κολούμπια, σύμφωνα με το PWWA.

Μόνο πέρυσι, υπήρξαν περισσότερες από 35.000 θεάσεις φαλαινών και άλλων θαλάσσιων άγριων ζώων που αναφέρθηκαν στον οργανισμό από επαγγελματίες παρατηρητές φαλαινών και άλλους ειδικούς.Διαβάστε επίσης