-->
17.04.2021

Αποκάλυψη 15minutes.gr: Αλλάζουν έδρες στη Βουλή – Ποιοι κερδίζουν μετά τον Κουρουμπλή, ποιοι χάνουν (Ονόματα)

Αλλαγές αναμένονται τα επόμενο διάστημα όσον αφορά την σύνθεση των κοινοβουλευτικών ομάδων σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αφού είναι πιθανό να αλλάξουν έδρες μετά από προσφυγή των άμεσα ενδιαφερομένων στο Eκλογοδικείο.

Άλλωστε πριν λίγο καιρό ο Παναγιώτης Κουρουμπλής πήρε και τυπικά την τελευταία έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στο Δυτικό Τομέα της Β Αθήνας από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο. Η διαφορά των δυο σταυρών ήταν μικρή και μετά από επανακαταμέτρηση την έδρα «κλείδωσε» ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας, εις βάρος του πρώην ΑΝΕΛ και μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ Θ. Παπαχριστόπουλου.

Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται οι πρόσφυγες του Άγγελου Τόλκα (ΣΥΡΙΖΑ) στην Ημαθία και του Κώστα Κόλλια (ΝΔ) στην Κορίνθια.

Συγκεkριμένα 23 σταυροί χωρίζουν τον πρώην υφυπουργό Άγγελο Τόλκα και τη νυν βουλευτή Φρόσω Καρασαρλίδου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία.

23 σταυροί διαφορά

Η Φρόσω Καρασαρλίδου επανεξελέγη βουλευτής Ημαθίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019 αφήνοντας πίσω τον Άγγελο Τόλκα που είχε μεταγραφεί από το ΠΑΣΟΚ.

 

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του Γιώργου Παπανδρέου, Άγγελος Τόλκας, τον Φεβρουάριο του 2019 έγινε υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής για να σηματοδοτήσει, μαζί με τον Θάνο Μωραΐτη, την διεύρυνση για μια προοδευτική συμμαχία προς τα αριστερά…

Ο Άγγελος Τόλκας, που έλαβε 6.667, σταυρούς προσέφυγε στο Εκλογοδικείο κατά της Φρόσως Καρασαρλίδου, η οποία έλαβε με 6.690 σταυρούς.

Και τώρα έρχεται η ώρα της κρίσης, το δικαστήριο πρόκειται να αποφασίσει τις επόμενες ώρες.

Μάλιστα η Φρόσω Καρασαρλίδου με ανάρτηση της επιβεβαιώνει την προσφυγή και ότι συζητείται αύριο.

Όπως λέει: «Η ένσταση του κ. Τόλκα κατά της εκλογής μου, όπως και η δική μου αντένσταση εναντίον του, πρόκειται να συζητηθούν ενώπιον του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου την ερχόμενη Τετάρτη 3 Μαρτίου. Είναι προφανές ότι, προτού καν συζητηθεί η υπόθεση, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει οποιαδήποτε απόφαση. Το να προδικάζεται το αποτέλεσμά της συνιστά, τουλάχιστον, αντιδεοντολογική παρέμβαση στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Η εισήγηση που κατατέθηκε είναι εσωτερικό έγγραφο του Δικαστηρίου, που απλώς θέτει τα πραγματικά και νομικά ζητήματα που τίθενται στην υπόθεση. Δεν προδικάζει οτιδήποτε και δεν παίρνει θέση επί των ενστάσεων που θα συζητηθούν ενώπιον του Δικαστηρίου», έγραψε η βουλευτής της Ημαθίας.

⚖Η ένσταση του κ. Τόλκα κατά της εκλογής μου, όπως και η δική μου αντένσταση εναντίον του, πρόκειται να συζητηθούν…

Δημοσιεύτηκε από Φρόσω Καρασαρλίδου στις Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Καραμπόλα και στη ΝΔ

Την ίδια ώρα αναμένεται και τυπικά η απόφαση από την προσφυγή του πρώτου επιλαχόντα στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της Κορινθίας, Κώστα Κόλλια.

Ο πρώην βουλευτής είχε χάσει την έδρα για 83 ψήφους από την Ελένη Σούκουλη και περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα του δικαστηρίου με τις πρώτες πληροφορίες, από την περιοχή της Κορίνθου, να κάνουν λόγο για επικράτηση του με μεγαλύτερη διαφορά.

Μάλιστα η Ελένη Σούκουλη πρόσφατα είχε αναλάβει και αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος.
Διαβάστε επίσης