-->
29.01.2023

Αποκάλυψη 15minutes.gr: Με… φόρα για ανατροπές αναλαμβάνει ο Ανδρουλάκης – Από ποιους θα ζητήσει τις παραιτήσεις και ποιους περιθωριοποιεί

Στις 11 το πρωί αναλαμβάνει και επισήμως τα καθήκοντά του ο νέος αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής, σε τελετή παράδοσης-παραλαβής στη Χαριλάου Τρικούπη, από τον Γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη.
Η θριαμβευτική εκλογή του νέου αρχηγού, με το τεράστιο ποσοστό και τη μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες, του δίνει το δικαίωμα να αφήσει πίσω στο βαθμό του δυνατού τις ισορροπίες και να δώσει με το καλημέρα το στίγμα του στο Κίνημα Αλλαγής.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του 15minutes.gr ο Νίκος Ανδρουλάκης δέχεται εισηγήσεις και εξετάζει σοβαρά:
-Να ζητήσει την παραίτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου και οι βουλευτές να προχωρήσουν σε εκλογή νέου αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Οι σχέσεις Ανδρουλάκη-Κεγκέρογλου, άλλωστε, είναι πολεμικές, ενώ ο νέος Γραμματέας μπορεί να αποτελεί άνοιγμα του νέου αρχηγού σε ανθυποψήφιό του και συγκεκριμένα στον Ανδρέα Λοβέρδο.
-Να ζητήσει την παραίτηση του Γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος στήριξε αρχικά τον Ανδρέα Λοβέρδο και εν συνεχεία τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ακόμα και στην περίπτωση, πάντως, που δεν ζητήσει ευθέως την παραίτηση Χριστοδουλάκη, θα τον περιθωριοποιήσει, ορίζοντας Γραμματέα της ΚΟΕΣ που θα συγκροτήσει ενόψει του Συνεδρίου έμπιστο σε αυτόν πρόσωπο, όπως πχ τον εξ απορρήτων του Ανδρέα Σπυρόπουλο.
-Να προτείνει για πρόεδρο της ΚΟ τον Μιχάλη Κατρίνη, καθώς η θριαμβευτική του εκλογή του επιτρέπει να σηματοδοτήσει περισσότερο την ανανέωση, παρά την εμπειρία και τη συνέχεια που σηματοδοτεί ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Οι πληροφορίες επιμένουν πως εντός της ημέρας ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έχει λάβει τις σχετικές αποφάσεις του, ανεξαρτήτως αν θα τις δημοσιοποιήσει άμεσα, κάτι που θα συμβεί σίγουρα για την ΚΟ που αύριο θα πρέπει να αναδείξει πρόεδρο που θα εκπροσωπήσει το κόμμα στον  προϋπολογισμό.Διαβάστε επίσης