-->
13.06.2024

Αποκάλυψη 15minutes.gr: Μόνος έλαβε την απόφαση για το Ελληνικό ο Τσίπρας – Διαφώνησε και ο Τζανακόπουλος!

Μόνος του έλαβε την απόφαση για το Ελληνικό ο Τσίπρας, αφού διαφώνησε ακόμη και ο Τζανακόπουλος! Από την άλλη Φίλης στο παρά 5′ «έσωσε» τον Δρίτσα από τη διαγραφή!

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής το νομοσχέδιο για το Ελληνικό.

Όπως αποκάλυψε το 15minutes.gr, η αποχή από την ψηφοφορία των Νίκου Φίλη και του Θοδωρή Δρίτσα δεν ήταν παρά η κορυφή του παγόβουνου των διαφωνιών στην Κουμουνδούρου.

Η αποχή των δυο πρώην υπουργών ήταν το μήνυμα της «Ομπρέλας» στον Αλέξη Τσίπρα και μια «προειδοποιητική βολή» για το τι θα γίνει εάν επαναληφθούν τέτοιες αποφάσεις, ενώ τόσο ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, όσο και ο πρώην Γραμματέας του κόμματος και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πάνος Σκουρλέτης απείχαν επιδεικτικά από την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Σήμερα το 15minutes.gr αποκαλύπτει πως η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο για το Ελληνικό ήταν προσωπικά του ιδίου, ενώ διαφώνησε και μεγάλη μερίδα στενών συνεργατών του.

Χαρακτηριστικότερη υπήρξε η διαφωνία του Γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος φέρεται να είχε σκληρή αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα.

Πώς ο Φίλης «έσωσε» τον Δρίτσα από τη διαγραφή!

Σύμφωνα, επίσης, με τις πληροφορίες, η διαφοροποίηση του Νίκου Φίλη να ήταν αυτή που ίσως «έσωσε» τον Θοδωρή Δρίτσα από τη διαγραφή.

Στην περίπτωση που ο Δρίτσας ήταν ο μόνος που θα είχε διαφοροποιηθεί στη Βουλή, μετά και τα προβλήματα που δημιούργησε στον ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις του για την υπόθεση Κουφοντίνα, πολύ δύσκολα θα παρέμενε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα…

Γιατί ο Τσίπρας έριξε γέφυρες στον Λάτση – O ρόλος του Βαρδινογιάννη

Η ολική μετάλλαξη του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά την επένδυση στο Ελληνικό οφείλεται αποκλειστικά στην εχθρική στάση των δύο τηλεοπτικών καναλιών ALPHA και STAR προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι το βαρύ πυροβολικό στα Μέσα Ενημέρωσης του ομίλου Βαρδινογιάννη στηρίζει απροκάλυπτα την κυβέρνηση, αναπαράγοντας τις θέσεις του Μαξίμου, ενώ παράλληλα αποδομεί τον ίδιο, αφού τον εμφανίζει ακατάλληλο για πρωθυπουργό και παρουσιάζει στα γκάλοπ τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Στην Κουμουνδούρου είναι ενοχλημένοι, γιατί όπως υποστηρίζουν στη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο όμιλος Βαρδινογιάννη είχε πάντα προνομιακή μεταχείριση και ικανοποιήθηκαν όλες οι απαιτήσεις που πρόβαλε.

Γι΄ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας παρά τη διαφωνία κορυφαίων στελεχών του κόμματός του, αποφάσισε να ρίξει γέφυρες προς τον όμιλο Λάτση, ψηφίζοντας στη Βουλή τη σύμβαση για το Ελληνικό.

Η κίνηση αυτή συνιστά και μήνυμα προς τον όμιλο Βαρδινογιάννη.

Στην Κουμουνδούρου επικρατεί προβληματισμός για τη στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα που θεωρείται υψηλού ρίσκου.

Γιατί αν έχει απέναντί του τα δύο ισχυρά κανάλια του ομίλου Βαρδινογιάννη και με δεδομένη τη στήριξη των υπολοίπων τηλεοπτικών σταθμών στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να μείνει χωρίς καμία πρόσβαση στην τηλεόραση.Διαβάστε επίσης