-->
20.04.2024

Αποκάλυψη 15minutes.gr: Που το πάει ο ΓΑΠ; – Πότε θα… πατήσει το κουμπί – Το παρασκήνιο πίσω από την παρέμβασή του

Που το πάει ο ΓΑΠ; Αυτό είναι το ερώτημα στο μυαλό στελεχών, μελών της ΚΕ του Κινήματος Αλλαγής, βουλευτών, υποψήφιων αρχηγών και ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ. Ο ίδιος με την ανακοίνωσή του δεν αποσαφηνίζει τι θα κάνει, αλλά είναι ηλίου φαεινότερο ότι κάτι περιμένει για να… πατήσει το κουμπί!

Και ποιο είναι αυτό; Να κατέβει για πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ.

Αυτή είναι η αλήθεια! Και «παίζεται» πολύ παρασκήνιο  γύρω από αυτό.

«Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επιδιώκοντας μια συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης, ζήτησε και θα έχει επαφές με τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστουδουλάκη, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υποψήφιο για τις εκλογές ανάδειξης του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου και τους υποψήφιους Προέδρους, Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Χρηστίδη», αναφέρει η ανακοίνωσή του.

Διαβάστε επίσης: Ποιος φοβάται μια υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου;

Δηλαδή, θέλει να δει, πολύ απλά, ποιοι είναι διατεθειμένοι από τους παραπάνω υποψήφιους αρχηγούς να κάνουν πίσω.

Μετά κάνει και… αναφορές περί «κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες…» κλπ κλπ.

Μάλιστα, καταλήγει ότι  για την «οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέας μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική, έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές…».

Αυτό το «πρωταγωνιστές» κρύβει το μυστικό. Φαίνεται ότι τελικά, ο Γιώργος Παπανδρέου ενέδωσε στις πιέσεις του Αντρίκου, του Νίκου και κάποιων στελεχών και βουλευτών του Κινήματος, όπως είχε γράψει αποκλειστικά το 15minutes.gr και έχει αποφασίσει να κατέβει για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Απλώς το γυροφέρνει…

Επίσης, για τις κινήσεις του είναι ενήμερη και η Φώφη Γεννηματά, την οποία ενημέρωσε προχθές που την επισκέφθηκε στο νοσοκομείο.

Εντείνεται το παρασκήνιο

Εντείνεται το παρασκήνιο στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς το ενδεχόμενο να μην κλείσει στους έξι ο αριθμός των υποψηφίων είναι ακόμα ανοιχτό.
Όλα τα βλέμματα στρέφονται πλέον στο τι θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα οι πιέσεις να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, έστω και την τελευταία στιγμή.
Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι και αυτή την ώρα ο πρώην πρωθυπουργός και γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ κρατά κλειστά τα χαρτιά του, χωρίς να κόβει τη συζήτηση με μια αρνητική ανακοίνωση του γραφείου του.
Είναι σαφές πως το «αριστερό μπλοκ» του ΚΙΝΑΛ , μετά την αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά από την κούρσα για την ηγεσία λόγω του προβλήματος υγείας της, νοιώθει «ορφανό», ενώ είναι και πολυδιασπασμένο.
Όπως είναι και σαφές πως εφόσον κατέβει υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου κάποιες από τις υποψηφιότητες θα αποσυρθούν.


Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης