-->
24.10.2021

Αποκάλυψη 15minutes.gr: Πού το πάει ο Βενιζέλος – Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή υπηρεσιακός πρωθυπουργός;

Το στίγμα των προθέσεών του για το πολιτικό του μέλλον έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, βλέποντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τον υπολογίζει για καμία κυβερνητική θέση.

«Όποιος σε χρειάζεται σε βρίσκει, αλλά για κάτι που αφορά τον τόπο, εάν ο τόπος έχει ανάγκη, όχι για κάτι που αφορά τα κόμματα ή την κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Mega. Απέκλεισε, μάλιστα, το ενδεχόμενο να απασχοληθεί με κόμματα και δη με το ΚΙΝΑΛ:

«Κινούμαι τώρα σε μια σφαίρα την οποία θα ονόμαζα μεταπολιτική, δεν ασχολούμαι με την τρέχουσα πολιτική, ούτε με τα κόμματα, αλλά έχω την ελευθερία της γνώμης μου και βέβαια έχω και την ελευθερία της εμπειρίας μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος («Δεν ήμουν ούτε απλώς υπουργός, ούτε απλός αντιπρόεδρος, ήμουν κυβερνητικός εταίρος, είχα την ευθύνη της εξωτερικής πολιτικής», δηλώνει επίσης ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ), αποκλείει λοιπόν την ενασχόλησή του με τα κόμματα.

Τι συνεπώς διεκδικεί;

-Την επόμενη Προεδρία της Δημοκρατίας; Μα πολύ δύσκολα δεν θα δώσει δεύτερη θητεία στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

-Τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού εφόσον προκύψουν ανώμαλες πολιτικές εξελίξεις για τη χώρα, κάτι που στην παρούσα στιγμή δεν φαίνεται..

Εκτός και αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει κάποια άλλη θέση στο μυαλό του…

Διαβάστε επίσης