-->
05.02.2023

Αποκάλυψη: To… παίζει ντρίπλα ο Τσαβούσογλου – Γιατί δεν πάει Ξάνθη και Πομακοχώρια – Το πρόγραμμα

Μετά από ατελείωτα τηλεφωνήματα μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, της Τουρκίας Πρεσβείας στην Αθήνα και το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα το τελικό πρόγραμμα της επτάωρης μεθαυριανής «ιδιωτικής» επίσκεψης του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Θράκη. Όπως αποκαλύπτει o eleftherostypos.gr δεν περιλαμβάνει την Ξάνθη και Πομακοχώρια.

Τελικά, θα προσγειωθεί στις 11:00 στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» και όχι στο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας, όπως ήταν στο αρχικό πρόγραμμα. Συνοδευόμενος από ΜΜΕ και συνεργάτες, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα φτάσει στις 12:15 στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, όπου θα δει τους διπλωμάτες και τους ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής.

Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί το μειονοτικό γυμνάσιο λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ στην Κομοτηνή και θα γευματίσει με τα μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής μειονότητας σε ταβέρνα στο χωριό Θαμνά Ροδόπης. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στον τάφο του πρώην βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ, τον οποίον η Άγκυρα έχει αναγάγει σε «ήρωα» της μειονότητας και μάλιστα γυρίζει ταινία για τη ζωή του.

Στις 17:00 ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα αναχωρήσει από την Κομοτηνή με προορισμό την Αλεξανδρούπολη, καθώς στις 18:00 το αεροπλάνο του θα απογειωθεί με προορισμό την Αθήνα για το… επίσημο κομμάτι της επίσκεψης.

Το γεγονός ότι το πρόγραμμα της ολιγόωρης «ιδιωτικής» επίσκεψής του Τούρκου ΥΠΕΞ στη Θράκη δεν περιλαμβάνει Πομακοχώρια και Ξάνθη, δημιουργεί ότι χαραμάδες ελπίδας στην ελληνική εξωτερική πολιτική ότι δεν θα επιλέξει να κινηθεί σε εξαιρετικά προκλητικό επίπεδο. Επέλεξε να επισκεφτεί μειονοτικό σχολείο για να δείξει τη βαρύτητα που δίνει η Τουρκία στην εκπαίδευση της μειονότητας και τον τάφο του Σαδίκ, ο οποίος διατηρούσε στενές επαφές με την ηγεσία της Τουρκίας.Διαβάστε επίσης