-->
22.01.2022

Αποκλειστικό 15minutes.gr: Δημοσκοπήσεις, σενάρια εκλογών και κυριαρχία ΝΔ – Το κρίσιμο δίλημμα Μητσοτάκη

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που διενεργήθηκαν στις αρχές του χρόνου για λογαριασμό κορυφαίων επιχειρηματικών παραγόντων και κομμάτων, επαναφέρουν από μόνα τους σε σενάρια πρόωρων εκλογών.

Όταν η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στις 11 και 12 ποσοστιαίες μονάδες και το ΠΑΣΟΚ αρχίζει να ξεφουσκώνει, με τον κόσμο να περιμένει πρώτα τις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο Νίκος Ανδρουλάκης, τότε σίγουρα αυτοί που προτείνουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να στήσει κάλπες την Άνοιξη αποκτούν ισχυρό πλεονέκτημα, σε αντίθεση με τους υπουργούς που για προσωπικούς λόγους επιδιώκουν παράταση του χρόνου ζωής της κυβέρνησης.

Η Νέα Δημοκρατία, παρά την πανδημία και το κύμα ακρίβειας, εξακολουθεί να έχει πολιτική κυριαρχία.

Το ερώτημα που τίθεται είναι μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, γιατί, εκτός από την πρόθεση ψήφου, τα γκάλοπ δείχνουν ανατροπή στα ποιοτικά στοιχεία, γεγονός που σημαίνει ότι η φθορά της κυβέρνησης έχει αρχίσει και μπορεί να εξελιχθεί ταχύτατα σε ακατάσχετη αιμορραγία.

Γι’ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται τώρα μπροστά στο κρίσιμο δίλημμα «Εκλογές ή εκλογικό ανασχηματισμό».

Την απάντηση θα δώσει ο ίδιος και μάλιστα πολύ σύντομα.

Μέχρι τότε έχει τεθεί σε κατάσταση κινητοποίησης ο κομματικός μηχανισμός, με τον Παύλο Μαρινάκη να οργανώνει συνεδριάσεις με τη ΝΟΔΕ, σεμινάρια επικοινωνίας και ασκήσεις οργανωτικής ετοιμότητας.

 Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης