-->
06.12.2023

Αποστολάκης: «Τοξικές» οι δηλώσεις Αχτσιόγλου – Τι είπε για ενδεχόμενη παραίτησή του

«Με την εμφάνιση του κ. Κασσελάκη άρχισε να αυξάνεται το ενδιαφέρον και φτάσαμε σε αυτά τα νούμερα» τόνισε ο υπουργός επικρατείας και υποστηρικτής του νικητή των εσωκομματικών εκλογών, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο πρώην υπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ, παραδέχθηκε ότι στην αρχή της κούρσας διαδοχής Τσίπρα είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητα Αχτσιόγλου, αλλά όταν εμφανίστηκε ο Στ. Κασσελάκης εκτίμησε ότι φέρνει καινούργιες ιδέες και απόψεις.

«Τα σχόλια για το πρόσωπο του κ. Κασσελάκη μπορεί να είναι διάφορα, μένει να αποδειχθεί αν είναι έτσι ή αν είναι προσωπικότητα που φέρνει πράγματι κάτι καινούργιο. Η αλήθεια είναι ότι η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία», είπε ο κ. Αποστολάκης.

Ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι η διαφορά στον πρώτο γύρο είναι μεγάλη και άφησε να εννοηθεί ότι θα έπρεπε να μην υπάρξει δεύτερος γύρος: «Αν η κυρία Αχτσιόγλου εκτιμά ότι μπορεί να ανατραπεί το αποτέλεσμα, ή δεν ξέρω τι άλλο, μπαίνουμε σε αυτήν τη διαδικασία (σ.σ. του β’ γύρου)», για να επισημάνει:

«Δεν είναι καλό να υπάρξει τοξικότητα και ένταση σε αυτήν τη διαδικασία, φοβάμαι ότι θα υπάρχουν αντιπαραθέσεις, ήδη ξεκίνησε με τις χθεσινές δηλώσεις» ανέφερε ο κ. Αποστολάκης, με αφορμή τη δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων».

Ερωτηθείς εάν η δήλωση Αχτσιόγλου έχει τοξικό χαρακτήρα, ο Ευάγγελος Αποστολάκης απάντησε: «Ε, βέβαια. Ο κόσμος έχει ένα ένστικτο. Όσοι προσήλθαν να ψηφίσουν το έκαναν, με κάποιον τρόπο, επέλεξαν τι θα ψηφίσουν. Το να ερχόμαστε και να θεωρούμε ότι αυτό το αποτέλεσμα ήταν πρόχειρο, ή σε θολά νερά, δεν ξέρω αν πρέπει να λέγονται τέτοια. Πρέπει να πάμε σε κλίμα συνεννόησης, σε καλό κλίμα. Ας προβάλλει ο καθένας τις θέσεις του, αλλά, επειδή αύριο το κόμμα πρέπει να λειτουργήσει ως κόμμα, όλοι αυτοί θα πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους, καλό θα είναι να μη λέγονται τέτοια».

Για τις πιθανές καραμπόλες που ενδέχεται να γίνουν (ένας βουλευτής και 5 επιλαχόντες) για να μπει ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή, αν τελικά εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και σε ερώτηση για το αν θα παραιτηθεί, ο Ευάγγελος Αποστολάκης αρκέστηκε να απαντήσει:

«Είναι πρόωρο να συζητάμε κάτι τέτοιο. Μόλις προκύψει ποιος θα είναι πρόεδρος, θα δοθεί αυτομάτως λύση γι’ αυτό το ζήτημα, άμεσα, αν θα εκπροσωπείται με κάποιον κοινοβουλευτικό ή θα γίνουν αυτού του τύπου οι αλλαγές. Όμως ξέρω ότι μόλις ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι πρόεδρος, αυτό το θέμα θα λυθεί άμεσα».

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε ο κ. Κασσελάκης να ορίσει κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ την Έφη Αχτσιόγλου, απάντησε «δεν ξέρω», για να προσθέσει: «Πρέπει να διατηρηθεί το καλό κλίμα, να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ από το τέλμα, το κόμμα να βρει νέο αφήγημα και να ικανοποιήσει τις προσδοκίες του κόσμου, που δήλωσε τη συμμετοχή του».

 

 

 Διαβάστε επίσης