Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας από τον ιατροδικαστή βάρδιας ο οποίος βρέθηκε στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου της οδού Κολοκυνθούς και εξέτασε τη σορό ενός νεαρού αλλοδαπού άνδρα.
Πρόκειται για έναν νεαρό, υπήκοο ΗΠΑ ο οποίος βρέθηκε πάνω στο κρεβάτι του ενοικιαζόμενου διαμερίσματος έχοντας δεμένα τα χέρια του και με μια σακούλα στο κεφάλι. Μέσα από την σακούλα είχε προσαρμόσει ένα σωληνάκι που του παρείχε οξυγόνο.
Πιθανότατα πρόκειται για μια πράξη που έχει καταγραφεί ξανά κατά το παρελθόν και η οποία σχετίζεται με την μερική απώλεια αισθήσεων. Κάτι μεταξύ ερωτικού παιχνιδιού και «αρρωστημένης» δοκιμασίας, αναφέρουν οι αστυνομικοί. Είναι ξεκάθαρο, αναφέρουν οι αστυνομικοί πως στο διαμέρισμα του νεαρού αλλοδαπού δεν μπήκε κανείς καθώς υπάρχει κάμερα στον διάδρομο που δείχνει ξεκάθαρα πως στο διαμέρισμα ο άνδρας βρισκόταν μόνος του.
Ενδεχομένως ο άνδρας να είχε κάνει χρήση ουσιών ή να είχε καταναλώσει αλκοόλ, ανέφερε στους αστυνομικούς ο ιατροδικαστής που βρέθηκε επί τόπου στην οδό Κολοκυνθούς 3 και εξέτασε τη σορό. Αυτό μένει να αποδειχθεί από τις τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες αναμένεται να υποβληθεί αύριο, Παρασκευή, κατά την διάρκεια της νεκροτομής της σορού. Επίσης, θα εξεταστεί ο μηχανισμός θανάτου, από τι δηλαδή προήλθε ο θάνατος. Εάν είναι δηλαδή ασφυκτικός ή σχετίζεται με κάποιο παθολογικό αίτιο. Οι απαντήσεις, αναμένεται να δοθούν αύριο μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης, ενώ οι αστυνομικοί έχουν ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την ενημέρωση των συγγενικών προσώπων του θύματος.
Το χρονικό
Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης 13/3 στο κέντρο της Αθήνας, όταν η αστυνομία εντόπισε πτώμα άνδρα σε διαμέρισμα airbnb με δεμένα χέρια και σακούλα στο κεφάλι. Η σορός είχε εντοπιστεί από τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος καθώς σήμερα το θύμα έπρεπε να είχε αποχωρήσει από τον χώρο καθώς έληξε η περίοδος μίσθωσης.
Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, χτυπούσε το κουδούνι και την πόρτα και δεν πήρε απάντηση και όταν ξεκλείδωσε την πόρτα «είδα έναν άνδρα να έχει σακούλα στο κεφάλι. Τα χέρια και τα πόδια ήταν δεμένα. Σε πολλή μικρή απόσταση, υπήρχε μια συσκευή οξυγώνου». Παρά το αρχικό σοκ, ο ιδιοκτήτης έβγαλε το κινητό του και κάλεσε τις αρχές.