Search
Close this search box.
Search

Αυτή είναι η πιο ακριβή χώρα του κόσμου – Αθήνα και Θεσσαλονίκη στην 91 και 90 θέση

Πριν 2 έτη

Η Ελβετία είναι γνωστή για πολλά πράγματα, μεταξύ των οποίων είναι τα όμορφα τοπία των Άλπεων (και τα χειμερινά θέρετρα), η παράδοση στην ωρολογοποιία, η σοκολάτα και το μοναδικό μείγμα πολιτισμών και γλωσσών. Ωστόσο, η ευρωπαϊκή χώρα είναι επίσης διαβόητη για το υψηλό κόστος ζωής.

Η Γενεύη σημείωσε 101,7 βαθμούς, γεγονός που την καθιστά 1,7 τοις εκατό ακριβότερη από το «Μεγάλο Μήλο». Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι υπηρεσίες στην ελβετική πόλη έχουν υψηλότερη τιμή. Στην πραγματικότητα, η Numbeo διαπίστωσε ότι ο δείκτης ενοικίου της Γενεύης είναι 59,6, ή 40 τοις εκατό χαμηλότερος από τη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, τα είδη παντοπωλείου είναι κατά 11,4 τοις εκατό ακριβότερα και οι τιμές των εστιατορίων είναι κατά 1,5 τοις εκατό υψηλότερες.

Μέρος αυτού που κάνει τη Γενεύη τόσο ακριβή είναι ότι η πόλη φιλοξενεί την έδρα πολλών παγκόσμιων οργανισμών, όπως το διεθνές γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, την ευρωπαϊκή έδρα των Ηνωμένων Εθνών και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN).

Ωστόσο, η Γενεύη κατατάσσεται επίσης επανειλημμένα στις λίστες ως μία από τις καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να ζει κανείς. Νωρίτερα φέτος, μοιράστηκε την πέμπτη θέση με το Κάλγκαρι στον ετήσιο δείκτη παγκόσμιας διαβιωσιμότητας του διάσημου EIU, με άριστες βαθμολογίες στις κατηγορίες της υγειονομικής περίθαλψης και της εκπαίδευσης.

Μια άλλη ελβετική πόλη, η Ζυρίχη, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατάταξη κόστους ζωής της Numbeo, με συνολική βαθμολογία 100,4. Όπως και η Γενεύη, η Ζυρίχη, γνωστή ως ο οικονομικός κόμβος της Ελβετίας και η πολυπληθέστερη πόλη της χώρας, έχει χαμηλότερο δείκτη ενοικίου από τη Νέα Υόρκη, ήτοι 46,5% χαμηλότερο, αλλά τα είδη διατροφής και το φαγητό έξω έχουν πιο υψηλές τιμές. Η Numbeo εκτιμά ότι το κόστος διαβίωσης για μια τετραμελή οικογένεια στη Ζυρίχη ανέρχεται σε 6.184 δολάρια το μήνα. Για ένα άτομο που μένει μόνο του, το μηνιαίο κόστος είναι 1.689 δολάρια, χωρίς ενοίκιο.

Στην πρώτη δεκάδα με τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου βρίσκονται ακόμη επτά ευρωπαϊκές πόλεις. Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη καταλαμβάνουν την 91 και 90 θέση αντίστοιχα.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.

Σε «τείχος» προσέκρουσε η προσπάθεια της διοίκησης της «Βιολάντα» να επαναλειτουργήσει το δεύτερο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας, όταν κατέθεσε εκ νέου φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία με την σειρά της απέρριψε το αίτημα, καθώς και πάλι εντοπίστηκαν παραλείψεις. Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Χαϊνά Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του enikos.gr, η διοίκηση της μπισκοτοβιομηχανίας έχει προχωρήσει σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να ανοίξει το δεύτερο εργοστάσιο της «Βιολάντα», στο οποίο είχε μπει λουκέτο για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να μην συνέβαινε μια νέα τραγωδία όπως αυτή με τις πέντε νεκρές εργαζόμενες. Έτσι, πριν από περίπου 15 ημέρες, κατατέθηκε, από την πλευρά της διοίκησης της «Βιολάντα», εκ νέου φάκελος με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ζητώντας την επαναλειτουργία του δεύτερου εργοστασίου. Από την πλευρά της, απέρριψε το σχετικό αίτημα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, εντοπίστηκαν ξανά παραλείψεις στο ζήτημα της πυρασφάλειας. «Δεν γνώριζα για την οσμή του υγραερίου» Την ίδια ώρα, ο ιδιοκτήτης της «Βιολάντα», Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης, χθες (22/04) πέρασε εκ νέου το κατώφλι του ανακριτή Τρικάλων, για την συμπληρωματική απολογία του, κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία από αμέλεια, αλλά και για την πρόκληση σωματικών βλαβών, καθώς υπενθυμίζεται ότι εκτός από τις πέντε νεκρές εργάτριες, άλλοι επτά εργαζόμενοι τραυματίστηκαν από την φονική έκρηξη. Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε, για ακόμη μία φορά, ότι γνώριζε για την οσμή υγραερίου στο εργοστάσιο, ενώ φέρεται να επεσήμανε πως παραμένει στο πλευρό των οικογενειών των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους, ζητώντας εκ νέου την αποφυλάκισή του. Ο ιδιοκτήτης της μπισκοτοβιομηχανίας κρατείται προσωρινά από τις 18 Φεβρουαρίου, καθώς οι δικαστικές Αρχές δεν είχαν κάνει δεκτό το πρώτο αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει. Η πλευρά του κατηγορούμενου, προσέφυγε κατά της απόφασης, και τώρα μένει να φανεί εάν το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει να αφεθεί ελεύθερος ή να παραμείνει στη φυλακή.