-->
06.06.2023

Αυτό είναι το χωριό που δεν φοβάται τις φωτιές – ΒΙΝΤΕΟ

Το Kayabuki no Sato, είναι ένα μικρό χωριό δίπλα στο Κιότο της Ιαπωνίας, το οποίο διαθέτει ένα πρωτότυπο σύστημα πυρόσβεσης. Ουσιαστικά, πρόκειται για μεγάλους ψεκαστήρες, που μετατρέπουν ολόκληρο το χωριό σε «συντριβάνι».

Οι σκεπές των σπιτιών είναι κατασκευασμένες από άχυρο, ένα ιδιαίτερα εύφλεκτο υλικό. Το 2000 το χωριό αντιμετώπισε μία τεράστια φωτιά, η οποία έκαψε ένα κέντρο αρχειοθέτησης και τρόμαξε τους κατοίκους. Έτσι, αποφάσισαν να εγκαταστήσουν αυτό το σύστημα πυρόσβεσης.

Οι κάτοικοι προκειμένου να διατηρήσουν την γραφικότητα του χωριού αποφάσισαν να καμουφλάρουν και τους 62 πυροσβεστήρες μέσα σε καλύβες. Όταν ενεργοποιούνται, οι καλύβες ανοίγουν σαν μετασχηματιστές και ψεκαστήρες ψεκάζουν νερό ψηλά στον ουρανό, καλύπτοντας τις αγροικίες με νερό.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω σύστημα πυρόσβεσης δοκιμάζεται δύο φορές το χρόνο, τον Δεκέμβριο και τον Μάιο. Συγκεκριμένα ελέγχεται η πίεση των εκτοξευτών νερού.

Μάλιστα, ο Δεκέμβριος και ο Μάιος είναι δύο πολύ καλοί μήνες για να επισκεφτεί κανείς το Kayabuki no Sato καθώς πραγματοποιείται το «Water Hose Festival (Φεστιβάλ του Σωλήνα νερού)».

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να μείνουν σε μία από αυτές τις παραδοσιακές δομές. Μερικά από τα σαράντα σπίτια είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση, επιτρέποντάς τους να ζήσουν μια ήρεμη απόδραση που περιβάλλεται από βουνά και αρχιτεκτονική που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα.

Μόλις το νερό σταματήσει να ρέει, οι πιθανοί επισκέπτες θα έχουν ακόμα πολλά να κάνουν καθώς επισκέπτονται τοπικά εστιατόρια, μονοπάτια ποδηλασίας και μικρά μουσεία στο χωριό.Διαβάστε επίσης