Ο ιστότοπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης σήμερα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός του, λίγη ώρα αφότου οι ευρωβουλευτές ενέκριναν ψήφισμα με το οποίο χαρακτηρίζουν τη Ρωσία «κράτος προαγωγό της τρομοκρατίας».
Το Ευρωκοινοβούλιο χαρακτήρισε τη Ρωσία «τρομοκρατική χώρα»
Τρομοκρατική χώρα χαρακτήρισε τη Ρωσία το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, με ψήφισμα που υιοθέτησε σήμερα Τετάρτη (23/11).
Την απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου χαιρέτισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
The European Parliament just adopted a resolution on recognising Russia as a state sponsor of terrorism.
MEPs call on the EU and its Member States to develop an EU legal framework which will sanction the Russian regime.
Read our thread #EPlenary pic.twitter.com/EvtX1OQVZp
— EPP Group (@EPPGroup) November 23, 2022
Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χαρακτηρίζει «τρομοκρατικό κράτος» τη Ρωσία εξαιτίας του πολέμου που διεξάγει στην Ουκρανία και κάλεσε όλες τις δημοκρατίες του κόσμου να υιοθετήσουν αντίστοιχες αποφάσεις.
Το μη δεσμευτικό ψήφισμα εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία (494 ψήφους υπέρ, 58 κατά και 44 αποχές) και αναφέρει μεταξύ άλλων πως η Ρωσία αποτελεί «ένα τρομοκρατικό καθεστώς, λόγω της σκόπιμης φυσικής καταστροφής αστικών υποδομών και των μαζικών δολοφονιών Ουκρανών πολιτών, που έχουν στόχο την εξάλειψη του ουκρανικού λαού».
Να απομονωθεί και άλλο η Ρωσία, ζητά το Ευρωκοινοβούλιο
Το Κοινοβούλιο καλεί την ΕΕ να απομονώσει περαιτέρω τη Ρωσία διεθνώς, μεταξύ άλλων όσον αφορά τη συμμετοχή της Ρωσίας σε διεθνείς οργανισμούς και φορείς όπως το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Οι ευρωβουλευτές επιθυμούν επίσης να μειωθούν οι διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία, οι επαφές της ΕΕ με επίσημους Ρώσους αντιπροσώπους να περιοριστούν στο απολύτως ελάχιστο, καθώς και να κλείσουν και να απαγορευτούν τα ρωσικά ιδρύματα στην ΕΕ που διαδίδουν κρατική προπαγάνδα σε όλο τον κόσμο.
Στο πλαίσιο των κλιμακούμενων τρομοκρατικών ενεργειών του Κρεμλίνου εναντίον Ουκρανών αμάχων, το ψήφισμα καλεί ακόμα τα κράτη μέλη της ΕΕ στο Συμβούλιο να ολοκληρώσουν γρήγορα τις εργασίες τους για το ένατο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας. Οι ευρωβουλευτές επιθυμούν επίσης οι χώρες της ΕΕ να προλαμβάνουν, να διερευνούν και να διώκουν ενεργά κάθε καταστρατήγηση των υφιστάμενων κυρώσεων και, μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να εξετάζουν πιθανά μέτρα κατά των χωρών που προσπαθούν να βοηθήσουν τη Ρωσία να παρακάμψει τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή.