-->
18.05.2024

Χαρδαλιάς: «Η ασφάλεια των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη»

Αστραπιαία ήταν τα αντανακλαστικά του Νίκου Χαρδαλιά μετά το αδιανόητο περιστατικό με ασυνείδητο οδηγό και συνοδό σχολικού λεωφορείου, που φέρεται να ξέχασαν κλειδωμένο επί έξι ώρες μέσα σε αυτό ένα παιδί 4,5 ετών.

Μετά την καταγγελία των γονιών του παιδιού, ο Περιφερειάρχης Αττικής έδωσε εντολή για άμεση διερεύνηση τυχόν ευθυνών και για την απαρέγκλιτη εφαρμογή των προβλεπόμενων κυρώσεων προς πάσα κατεύθυνση.

Η Διεύθυνση Παιδείας της Περιφέρειας Αττικής, αφού σχημάτισε τον σχετικό φάκελο, διαβίβασε το θέμα στην αρμόδια περιφερειακή επιτροπή, προκειμένου να κινηθούν όλες οι διαδικασίες για την καταγγελία της σύμβασης με τον ανάδοχο, όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Αττικής μεταφέρει καθημερινά σχεδόν 30.000 μαθητές με 1.700 δρομολόγια μετά από διαγωνιστικές διαδικασίες και την ανάθεσή τους σε αναδόχους (λεωφορεία ή ταξί). Την ευθύνη των μαθητών και μαθητριών από τη στιγμή της επιβίβασής τους στο μεταφορικό μέσο, μέχρι την αποβίβασή τους στα συμφωνημένα σημεία-στάσεις, έχει ο οδηγός και ο συνοδός του οχήματος.

«Η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών είναι αδιαπραγμάτευτη. Ως Περιφερειάρχης, αλλά πρώτα από όλα ως γονιός, δεν πρόκειται να ανεχθώ οποιαδήποτε αμέλεια, που βάζει σε κίνδυνο τα παιδιά μας. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής κινούνται άμεσα για τη διερεύνηση του απαράδεκτου αυτού περιστατικού και την απόδοση των ευθυνών, όπου αυτές αναλογούν» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.



Διαβάστε επίσης