-->
07.12.2023

Χατζηδάκης για ακρίβεια: Όσοι αισχροκερδούν θα κατονομάζονται δημόσια

Βέβαιος ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση στις τιμές του ρεύματος δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα νέα μέτρα στήριξης για τους λογαριασμούς του ρεύματος, ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε πως τα μέτρα θα φανούν άμεσα στους λογαριασμούς.

«Περιμέναμε δραστική παρέμβαση από την ΕΕ, η ΕΕ δεν κινήθηκε με τις ταχύτητες και την αποτελεσματικότητα που όλοι θα ευχόμασταν, και γι’ αυτό θα κινηθούμε σε εθνικό επίπεδο. Θα ήταν προτιμότερο να πάρουμε χρήματα από τις Βρυξέλλες παρά να παίρνουμε από τον κρατικό προϋπολογισμό», σημείωσε, μιλώντας στον Σκάι.

Ο Κωστής Χατζηδάκης άφησε αιχμές για διάφορους «που παρουσιάζονται σαν ταχυδακτυλουργοί και λένε ότι σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, παντού στην Ευρώπη, εκείνοι εδώ στην Ελλάδα έχουν μαγικές λύσεις να εξαφανίσουν το πρόβλημα με ένα σφουγγάρι».

Ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι θα υπάρξει σχετικά σύντομα και αποκλιμάκωση στις τιμές και τις υπηρεσίες.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι θα βγαίνουν στο «φως» τα ονόματα όσοων αισχροκερδούν: «Πρόσφατα πέρασε νομοθετική ρύθμιση για να μπορούν να κατονομάζονται οι επιχειρήσεις, που αισχροκερδούν, κι όχι μόνο να επιβάλλονται πρόστιμα, είναι αυτό που λέγεται στα αγγλικά «name and shame». Αυτή η μέθοδος προφανώς θα ακολουθηθεί».

«Η κυβέρνηση έχει τους μηχανισμούς να παρακολουθεί να κάνει συγκρίσεις να επιβάλλει ποινές και να δημοσιοποιήσει ονόματα. Θα κατονομάζονται αυτοί που κάνουν μαγκιές, έχει ψηφιστεί αυτό», κατέληξε.Διαβάστε επίσης