-->
20.04.2024

Χατζηδάκης: Πέντε παρεμβάσεις ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Σε πέντε παρεμβάσεις ενίσχυσης με μόνιμο χαρακτήρα προχωρά η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που είναι το νούμερο ένα πρόβλημα διεθνώς όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης λέγοντας πως θα στηριχθούμε λιγότερο σε προσωρινά επιδόματα.

Όπως ανέφερε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2024, περιλαμβάνονται

-αυξήσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων,
-άρση του παγώματος των τριετιών στους μισθωτούς,
-αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά,
-αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και εκ νέου αύξηση των συντάξεων

Στο πλαίσιο αυτό δήλωσε ότι πέρυσι είχαμε πληθωρισμό στο 9%, φέτος θα κλείσει στο 4 και του χρόνου θα πάει στο 2, 4%. «Φαίνεται ότι είμαστε στην αρχή του τέλους του προβλήματος της ακρίβειας» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Δήλωσε παράλληλα ότι την Άνοιξη θα αποφασιστεί και αύξηση στον κατώτατο μισθό, η οποία θα είναι στο μετρό των αντοχών της οικονομίας.

Υπογράμμισε ότι καταγράφεται αύξηση του εισοδήματος των εργαζόμενων χωρίς να θίγει η ανταγωνιστικότητα τη οικονομίας τονίζοντας ότι αυτός είναι ένας από τους βασικούς λογούς που το κράτος χωρίς να αυξήσει φόρους, έχει παραπάνω έσοδα.

Εξήγησε ότι υπάρχει υπεραπόδοση του προϋπολογισμού καθώς υπάρχει υπεραπόδοση της οικονομίας.

Ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι προχωρά κανονικά χωρίς καθυστερήσεις το σχέδιο για την σύνδεση των POS με τις Ταμειακές Μηχανές στις αρχές του 2024 και πριν το καλοκαίρι, και θα έρθει και σχετικό νομοσχέδιο, το επόμενο διάστημα.

Επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει επιχειρήσει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της ακρίβειας, στο μέτρο του δυνατού με επιδόματα που έχουν δοθεί, αυξήσεις σε μισθούς και ελέγχους στην αγορά.Διαβάστε επίσης