-->
14.04.2024

Χατζηδάκης: Το 2023 η Ελλάδα ανέβηκε αρκετά σκαλιά στην οικονομία – Δείτε βίντεο

«Το 2023 η Ελλάδα ανέβηκε αρκετά σκαλιά στην οικονομία!» αναφέρει σε μήνυμά του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

«Έχουμε πια τον 3ο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αποκτήσαμε την επενδυτική βαθμίδα μετά από 13 χρόνια. Και επίσης μετά από 13 χρόνια, μπορέσαμε και δώσαμε αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους» αναφέρει.

Ακόμη, συμπλήρωσε ότι «πατήσαμε «γκάζι» για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Kαι μάλιστα σε 11 διαφορετικά επίπεδα. Η Κυβέρνηση έφερε μια σημαντική πρωτοβουλία, με σοβαρές υποχρεώσεις για τους servicers και τα funds. Η ανεργία πια έχει πέσει στα προ κρίσης επίπεδα. Από το 17,5% στο 9,5%.», ενώ συμπλήρωσε πως «Ο μέσος μισθός από το 2019 έχει ανέβει 20%. Ο προϋπολογισμός μας, παρά τις αλλεπάλληλες φυσικές καταστροφές και τις επιπτώσεις τους, εφαρμόστηκε όπως σχεδιάστηκε».

«Και σε επιστέγασμα όλων αυτών, ο Economist ήρθε πρόσφατα και ανακήρυξε την Ελλάδα, την πατρίδα μας, χώρα της χρονιάς για το 2023» καταλήγει.Διαβάστε επίσης