-->
13.06.2024

Χίος: Κατασχέθηκαν δεκάδες ρουκέτες σε έρημο κτίσμα στο Βροντάδο

Χίος: Οι αρχές εντόπισαν τη Μεγάλη Πέμπτη 22 αυτοσχέδιες ρουκέτες, 48 ρουκετόξυλα, 14 κενά καλούπια ρουκετών – Τα ετοίμαζαν για την Ανάσταση

Μετά από δυο χρόνια, επιτράπηκε -αλλά με περιορισμένη χρονικά διάρκεια- ο διάσημος «ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο της Χίου, ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. άρχισε να κατάσχει τα υλικά που χρησιμοποιούν τα πληρώματα των «αντιμαχόμενων» ενοριών του Αγίου Μάρκου και της Παναγιάς Ερυθιανής!

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έκαναν τη Μ. Πέμπτη έρευνα σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στην περιοχή του Βροντάδου και εντόπισαν 22 αυτοσχέδιες ρουκέτες, 48 ρουκετόξυλα, 14 κενά καλούπια ρουκετών, δυο ξύλινα σφυριά, ένα αυτοσχέδιο καρφί και ένα κόσκινο, τα οποία κατέσχεσαν και τα παρέδωσαν στην Ασφάλεια Χίου που διενεργεί προανάκριση.

Συλλήψεις για κροτίδες και πυροτεχνήματα

Τα ξημερώματα της Μ. Πέμπτης συνελήφθησαν σε μια περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης από αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. Μυλοποτάμου ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά 478 κροτίδες και κατασχέθηκαν.

Η έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας σε μια επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Χανίων, οδήγησε στην σύλληψη του ιδιοκτήτη της καθώς βρέθηκαν 3.004 αθύρματα διαφόρων τύπων και 72 βεγγαλικά και καπνογόνα που διέθετε προς πώληση.

Στη Ζάκυνθο, συνελήφθη τη Μεγάλη Τετάρτη από αστυνομικούς της Ασφαλείας ένας αλλοδαπός καθώς διαπιστώθηκε πως στο εμπορικό κατάστημα που διατηρεί διέθετε προς πώληση 1.451 αθύρματα.

Δυο εμπόρους που διέθεταν προς πώληση κροτίδες συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας σε περιοχές των Ιωαννίνων. Στην πρώτη περίπτωση, κατασχέθηκαν 57 κροτίδες, ενώ στη δεύτερη περίπτωση βρέθηκαν άλλες 50.Διαβάστε επίσης