Search
Close this search box.
Search

Χταποδομακαρονάδα φούρνου

Πριν 4 έτη

Yλικά

  • 1 συσκευασία χταπόδι τα πλοκάμια
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 3 καρότα, τριμμένα
  • 4 ώριμες ντομάτες, τριμμένς στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 3 φύλλα δάφνη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 400 ml νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ σπαγγέτι νο 6

Εκτέλεση

Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό. Βράζουμε για περίπου 30’, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και κόβουμε σε κομμάτια των 3 εκατοστών.
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, τα καρότα και τις πιπεριές.
Μόλις ξανθίσουν τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το χταπόδι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για ακόμη 3 λεπτά.
Σβήνουμε με το νερό και συμπληρώνουμε με τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 30’.
Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγγέτι al dente σε αλατισμένο νερό και σουρώνουμε. Αδειάζουμε σε ταψί φούρνου τα ζυμαρικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα χταποδιού.
Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 8’ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180o C.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.