Η διαδρομή του πυραύλου Long March 5B κρίθηκε ιδιαίτερα απρόβλεπτη, οι περισσότεροι Αμερικανοί αστροφυσικοί προέβλεψαν όμως ότι ο πύραυλος θα έπεφτε πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό.
https://www.youtube.com/watch?v=MrYDaIkR-4g
Η επιβεβαίωση της είδησης ότι τα συντρίμμια του κινεζικού πυραύλου έπεσαν στον Ινδικό Ωκεανό έγινε από τις διαστημικές υπηρεσίες, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, σκορπίζοντας ανακούφιση στον πλανήτη. Νύχτα αγωνίας επικράτησε, με το «καρδιοχτύπι» για την τελική έκβαση της διαδρομής να αποτυπώνεται στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Το σενάριο που αύξανε τον βαθμό αγωνίας ήταν ο φόβος της πτώσης των θραυσμάτων του κινεζικού πυραύλου σε κατοικημένη περιοχή.
Από Κυπαρισσία Μεσσηνίας #πυραυλος #ChineseRocket pic.twitter.com/SKhsVdUH86
— NAP (@ypnakos) May 9, 2021
Μετά τις 06:00, ώρα Ελλάδος, ύστερα από την Κίνα, την είδηση της πτώσης του πυραύλου, Long March 5b, που εκτοξεύθηκε στις 29 Απριλίου, έκανε γνωστή και η αμερικανική υπηρεσία Aerospace Corporation.
https://twitter.com/CuestionDeHoras/status/1391221676130639874
Όπως έγραψε, πάντως, λίγο μετά τις 04:00, στο Twitter, o αστροφυσικός του Χάρβαρντ, Τζόναθαν Μακντάουελ, ο πύραυλος ίσως είχε ήδη εισέλθει στη Γη και καταστραφεί. Oι τελευταίες προβλέψεις για τις τοποθεσίες συντριβής εστίαζαν από την Κόστα Ρίκα μέχρι την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
#ChineseRocket from istanbul-turkey now pic.twitter.com/XYQoxZDlGZ
— Mansour (@mansormohamed18) May 9, 2021
Φωτογραφία από τηλεσκόπιο καθώς ο πύραυλος διασχίζει τα άστρα:
New update by @SpaceTrackOrg:
Reentry: 9 may 02:11 UTC ± 1 hour
Reentry is inminent.
Very similar to last prediction, but with center of reentry window further west.
90% of this track is over ocean. pic.twitter.com/ZZYgq9gDU5
— Meithan West (@meithan42) May 9, 2021