Απειλητικά συνθήματα στο γραφείο και το σπίτι της οικογένειάς της Σέβης Βολουδάκη στα Χανιά έγραψαν άγνωστοι, τα ξημερώμα της Κυριακής.
«Τα συνθήματα (σ.σ. «Θάνατος στη ΝΔ» και «Γκαζάκια στα σπίτια σας») που γράφτηκαν στο πολιτικό μου γραφείο και στο σπίτι της οικογένειάς μου δεν με φοβίζουν και δεν πρόκειται να με αποπροσανατολίσουν από το καθήκον μου. Η οικογένειά μου έχει μάθει να στέκεται όρθια στις δυσκολίες. Με αξιοπρέπεια, πίστη και δύναμη. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιχειρεί να μεταφέρει το μίσος και τη βία στο κατώφλι του σπιτιού μας», ανέφερε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σε ανάρτησή της στο Facebook.
«Με εξοργίζει, όμως, ότι υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν να σταθούν στο πλευρό των δολοφόνων της μητέρας της Αφροδίτης Νέστορα. Δεν φοβάμαι. Δεν εκβιάζομαι. Δεν κάνω πίσω. Θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες με την ίδια συνέπεια και αποφασιστικότητα, υπερασπιζόμενη τις αρχές της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Ο φόβος δεν ήταν ποτέ επιλογή μου. Και δεν θα γίνει τώρα», διαμήνυσε.
Μαρινάκης: «Έχουμε απέναντί μας εγκληματίες, όχι διαμαρτυρόμενους»
Σε ανακοίνωσή του, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, καταδίκασε την ενέργεια, κάνοντας λόγο για «οργανωμένη προσπάθεια εκφοβισμού» και «ωμή επίθεση κατά της Δημοκρατίας».
Play Video
«Όταν κάποιοι φτάνουν να γράφουν “Θάνατος στη ΝΔ” και “Γκαζάκια στα σπίτια σας” έξω από το σπίτι της Υφυπουργού Σέβης Βολουδάκη και της οικογένειάς της, δεν έχουμε απέναντί μας μια πράξη διαμαρτυρίας. Έχουμε απέναντί μας μια οργανωμένη προσπάθεια εκφοβισμού, μια ωμή επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Έχουμε απέναντί μας εγκληματίες», ανέφερε.
Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι «η στοχοποίηση ανθρώπων και οικογενειών, η απειλή βίας και η καλλιέργεια του μίσους δεν έχουν καμία θέση σε μια ευνομούμενη πολιτεία».
Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι «αδιανόητο κάποιοι να επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν μια δολοφονική επίθεση για να σπείρουν νέο μίσος και να απειλήσουν τη ζωή ανθρώπων», ενώ ανέφερε πως «όποιος ανέχεται τέτοιες πρακτικές, όποιος σιωπά μπροστά σε τέτοια συνθήματα, αναλαμβάνει τεράστια πολιτική και ηθική ευθύνη».
«Η Δημοκρατία δεν πρόκειται να φοβηθεί τους τραμπούκους. Οι απειλές δεν θα κάμψουν κανέναν», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στις αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
«Η πολιτική αντιπαράθεση είναι θεμέλιο της Δημοκρατίας. Η στοχοποίηση ανθρώπων για την πολιτική τους ταυτότητα είναι η άρνησή της. Και όταν το “Θάνατος” μετατρέπεται σε σύνθημα, η σιωπή δεν είναι ουδετερότητα. Είναι συνενοχή», κατέληξε.
Κυρανάκης: «Δεν είναι “άγνωστοι” είναι ΓΝΩΣΤΟΙ»
«Πήγαν στο σπίτι μιας μάνας που μεγαλώνει μόνη της 3 μικρά παιδιά να απειλήσουν, να εκφοβίσουν, να τρομοκρατήσουν. Και να ζητήσουν την απελευθέρωση των δολοφόνων της Βάγιας Νέστορα. Η Σέβη Βολουδάκη τους απάντησε με ψυχή Νεοδημοκράτισσας. Η Σέβη έχει μάθει σε όλη της τη ζωή να μην φοβάται και δίνει το παράδειγμα για όλους μας. Τους το λέμε ξανά. Δεν τους φοβόμαστε», ανέφερε σε δήλωσή του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
«Δεν είναι “Άγνωστοι”. Είναι ΓΝΩΣΤΟΙ. Είναι μέλη μιας γνωστής εγκληματικής οργάνωσης που θέλει να τρομοκρατήσει οικογένειες, παιδιά, μάνες. Είναι οι ίδιοι που έκαψαν με μολότοφ ακόμη και το αγέννητο παιδί της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου στη Μαρφίν. Όπως η Ελληνική Αστυνομία βρήκε τους “συντρόφους” τους, έτσι θα βρει και αυτούς», πρόσθεσε.
Σδούκου: «Κανένας στη ΝΔ δεν πρόκειται να υποστείλει τη σημαία των ιδεών μας»
Μήνυμα στήριξης στη Σέβη Βολουδάκη έστειλε και η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου.
«Κανένας στη Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να υποστείλει τη σημαία των ιδεών μας» επισήμανε με ανάρτησή της στο Χ.
«Έχουμε πληρώσει ως κοινωνία, αλλά και ως παράταξη, βαρύ φόρο αίματος στο παρελθόν. Δεν πρέπει να ξανασυμβεί», κατέληξε.
Λίγες μόνο μέρες μετά τη δολοφονία της μητέρας της Αφροδίτης Νέστορα, κάποιοι έγραψαν συνθήματα έξω από το σπίτι της Σέβης Βολουδάκη, απειλώντας την ίδια, την οικογένειά της και τη Νέα Δημοκρατία.
Να ξέρουν ότι κανένας στη Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να υποστείλει τη σημαία των…
— Alexandra Sdoukou (@ASdoukou) July 12, 2026
ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ: Αποτροπιασμός για την επίθεση σε βάρος της υφυπουργού Σέβης Βολουδάκη
Τον αποτροπιασμό του για την επίθεση σε βάρος της υφυπουργού Σέβης Βολουδάκη «και την επιχείρηση τρομοκράτησης της οικογένειας της με συνθήματα στον τοίχο του σπιτιού της» εκφράζει το ΠΑΣΟΚ.
Τονίζει ότι «η βία, η τρομοκρατία και οι εγκληματικές πράξεις μας βρίσκουν όλους απέναντι. Δεν έχουν καμία θέση στη δημοκρατία μας. Δεν έχουν καμία σχέση τέτοιες ακραία βίαιες ενέργειες με την πολιτική ανταλλαγή επιχειρημάτων».
Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι απαιτείται άμεσα να ερευνηθούν αυτές οι επιθέσεις και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.
ΣΥΡΙΖΑ: «Καμία ανοχή στη βία και τις απειλές»
«Η βία, οι απειλές, η επιχείρηση εκφοβισμού δεν είναι πολιτική αντιπαράθεση, ούτε χωράνε σε αυτήν. Απέναντι σε τέτοια φαινόμενα δεν υπάρχουν αστερίσκοι ούτε συμψηφισμοί», επισήμανε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία καταδικάζει «απερίφραστα τα απειλητικά συνθήματα»
«Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία θέση στη Δημοκρατία. Καμία ανοχή», επισημαίνει η Κουμουνδούρου και τονίζει: «οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε στην αποκλιμάκωση της έντασης. Η πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί να τροφοδοτείται από την τοξικότητα, τον διχασμό και την εργαλειοποίηση και κομματική εκμετάλλευση τραγικών γεγονότων. Η Δημοκρατία απαιτεί ευθύνη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.