-->
11.12.2023

Δεν παραδίδουν τις έδρες τους Ακρίτα και Οθ. Ηλιόπουλος – Κασσελάκης: Δεν θέλω κανείς να παραιτηθεί

Nέο επεισόδιο στο σίριαλ της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ προστίθεται και αφορά αυτήν τη φορά το ενδεχόμενο σε περίπτωση νίκης του, ο Στέφανος Κασσελάκης να μπει στα έδρανα της Βουλής.

Ειδικότερα, οι βουλευτές απορρίπτουν το ενδεχόμενο να παραιτηθούν έτσι ώστε να υπάρξει είσοδος του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και πρόσωπα που στηρίζουν την υποψηφιότητά Κασσελάκη, όπως η κ. Ελενα Ακρίτα.

Στέφανος Κασσελάκης: Δεν θέλω κανείς να παραιτηθεί από βουλευτής για να μπω εγώ στη Βουλή

Δεν πρόκειται να ζητήσει την παραίτηση κανενός βουλευτή ο Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου, στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, να μπορεί να βρίσκεται στα βουλευτικά έδρανα.

Τόσο η Έλενα Ακρίτα όσο και ο Όθωνας Ηλιόπουλος -δύο εκ των τριών δηλαδή βουλευτών Επικρατείας που θα μπορούσαν να παραιτηθούν για να δώσουν την ευκαιρία στον Στέφανο Κασσελάκη να μπει στη Βουλή- δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να το πράξουν και θα συνεχίσουν κανονικά την κοινοβουλευτική τους πορεία.

Μετά τις δηλώσεις αυτές, κύκλοι του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρουν πως ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει ούτε η Έλενα Ακρίτα ούτε ο Όθωνας Ηλιόπουλος ούτε ο ναύαρχος να παραιτηθούν. Συμπληρώνουν μάλιστα ότι, αν εκλεγεί, αυτό που θα ζητήσει από όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι να πηγαίνουν όλοι μαζί στην κοινωνία μαζί του.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, τόσο η Έλενα Ακρίτα σε εκπομπή του Action 24 σήμερα το πρωί, όσο και ο Όθωνας Ηλιόπουλος σε δήλωσή του, ξεκαθάρισαν ότι δεν προτίθενται σε καμία περίπτωση να παραιτηθούν από βουλευτές Επικρατείας ώστε να μπορέσει να μπει -σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος- ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή.

Η ανακοίνωση του Οθωνα Ηλιόπουλου:

«Με αφορμή διάφορα σχόλια, δηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω τα εξής:

Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο ελληνικό Κοινοβούλιο από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας. Θεωρώ ότι η τοποθέτησή μου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας συμβολίζει το όραμα του Αλέξη για μια ριζοσπαστική, επιστημονική, αριστερή πολιτική προσέγγιση στα προβλήματα της χώρας. Αποτελεί για μένα ύψιστη ευθύνη που ανέλαβα συνειδητά και την οποία θεωρώ ότι δεν έχω δικαίωμα να εκχωρήσω αγνοώντας τη βούληση των πολιτών και τις δημοκρατικές αρχές του πολιτεύματος της χώρας.

Η στάση μου αυτή, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως πρόθεση στήριξης ενός/μιας εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. Διατηρώντας προφανώς το δικαίωμα της επιλογής, τηρώ με συνέπεια στάση ουδετερότητας στις δημόσιες παρεμβάσεις μου, στάση ενωτική και συντροφική που κατά τη γνώμη μου απαιτεί από εμένα η ιδιότητα του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Ελ. Ακρίτα: Είμαστε επιλογές του Α. Τσίπρα

«Οπως ο Οθωνας Ηλιόπουλος έτσι κι εγώ είμαστε προσωπικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα», δήλωσε στο Action 24 η δεύτερη βουλευτής Επικρατείας, Ελενα Ακρίτα. Και πρόσθεσε: «Οταν μου έγινε η πρόταση τον Μάιο του 2022 ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία. Ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θα εξαντλήσω τη θητεία μου γιατί ούτε ο μισθός με ενδιαφέρει εμένα ούτε τίποτα άλλο. Θέλω όμως να δουλέψω εκεί όπου τα πράγματα δυστυχώς είναι κανιβαλικά μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ».

Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός Αμυνας των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Ευάγγελος Αποστολάκης, σε σχετική ερώτηση στην ΕΡΤ για το πώς θα μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης είχε πει ότι «θα γίνει ό,τι χρειαστεί», όμως δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις. «Είναι πρόωρο να συζητάμε κάτι τέτοιο, μόλις προκύψει ποιος θα είναι πρόεδρος θα δοθεί λύση για αυτό το ζήτημα άμεσα, αν θα εκπροσωπείται με κάποιον κοινοβουλευτικό ή θα γίνουν αλλαγές» δήλωσε.

Πώς θα μπορούσε να μπει ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή

Υπενθυμίζεται ότι ο μόνος τρόπος για να μπει ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή, καθώς είναι 9ος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, είναι σε πρώτη φάση να παραιτηθεί ένας από τους τρεις βουλευτές που εκλέχθηκαν, δηλαδή ή ο Όθωνας Ηλιόπουλος ή ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ή η Έλενα Ακρίτα, και ακολούθως οι πέντε επιλαχόντες που μεσολαβούν μέχρι να φθάσει η σειρά του Στέφανου Κασσελάκη.Διαβάστε επίσης