-->
19.04.2024

Δια ζώσης τα μαθήματα στα Πανεπιστήμια – Συρίγος: Οι γονείς σε αναζήτηση φοιτητικής στέγης

Καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις πριν από λίγες ημέρες, η αγωνία των γονιών και των παιδιών είναι πώς θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο τα Πανεπιστήμια. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων με θέμα το άνοιγμα των σχολείων και  των Πανεπιστημίων.

“Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για τους εκπαιδευτικούς εξετάζεται αλλά όχι ως άμεσο μέτρο” σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.

Μικρές αλλαγές για τα μέτρα ασφάλειας που ισχύουν για μαθητές, διαφορετικά όμως για τους εκπαιδευτικούς, τόνισε συνοψίζοντας:

Οι μαθητές όπως πέρυσι, καλούνται σε δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ την εβδομάδα, ενώ οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε νοσήσεως, είτε εργαστηριακό τεστ που διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα.

Προς τιμήν τους οι εκπαιδευτικοί έχουν υψηλότερα από το μέσο όρο ποσοσοτά εμβολιασμού, είπε ο υφυπουργός Παιδείας.

Δυστυχώς , πολλοί γονείς δεν έκαναν την προηγούμενη χρονιά αυτοδιαγνωστικά τεστ στα παιδιά κι απλώς συμπλήρωναν δήλωση, επεσήμανε επίσης.

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουμε την εξεταστική του Σεπτεμβρίου και ήδη έχει βγεί υπουργική απόφαση για τα μαθήματα.

«Εναλλακτικά των δύο μη δωρεάν εργαστηριακών τεστ δυο φορές την εβδομάδα προσφέρεται το εμβόλιο. Είναι σύσταση και παράκληση»

Στα Πανεπιστήμια τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου ξεκινούν από 1η Οκτωβρίου  και για φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό ισχύουν τα μέτρα είτε εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικού νοσήσεως είτε εργαστηριακού τεστ, είπε προσθέτοντας ότι:

Η απάντηση για το κόστος των εργαστηριακών τεστ που επωμίζονται οι φοιτητές είναι ότι «τα εμβόλια είναι δωρεάν και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε για να μην οδηγηθούμε πάλι σε κατάσταση να κλείνουν τομείς».

«Θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια κανονικά – Να προχωρήσουν οι γονείς σε αναζήτηση φοιτητικής στέγης»

Η ισχύουσα απόφαση είναι να λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια μόνο δια ζώσης, δεν είναι κανονικότητα το μάθημα μπροστά στον υπολογιστή που έγινε εξ ανάγκης, πρόσθεσε πριν αναφερθεί στις Πανελλαδικές και τις βάσεις εισαγωγής.

Αναφερόμενος ενδεικτικά στην «εμβληματική Δασολογία θεσσαλονίκης και στην Αρχιτεκτονική Ξάνθης ο κ. Συρίγος  ανέφερε ότι «αυτό που έγινε με τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών αποτυπώνει τι ακριβώς συμβαίνει στην κοινωνία και ποιες είναι οι ανάγκες».

Μπορεί να χρειαστεί να μετεξελιχθούν σχολές ή να συγχωνευτούν, ή  να αλλάξουν κατεύθυνση, θέματα που θα εξετάσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα με τους πρυτάνεις, τόνισε.Διαβάστε επίσης