– Σε κλοιό μαζικών διαδηλώσεων βρίσκεται η Γαλλία για ακόμα μια φορά, με δεκάδες χιλιάδες πολίτες να κατακλύζουν τους δρόμους μεγάλων πόλεων. Στο Παρίσι, ο αριθμός των διαδηλωτών έφτασε περίπου τους 110.000, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, ωστόσο τα συνδικάτα μιλούν για 250.000. Αντίστοιχα, για ολόκληρη τη Γαλλία, η κυβέρνηση ανέφερε ότι διαδήλωσαν 410.000 άνθρωποι, ενώ τα συνδικάτα διπλασιάζουν τον αριθμό.
– Επεισόδια ξέσπασαν στο τέλος των διαδηλώσεων, σε πολύ μικρότερη έκταση, ωστόσο, σε σχέση με αυτά του περασμένου Σαββατοκύριακου, εν μέρει και επειδή είχε απαγορευθεί η διέλευση των διαδηλωτών από συγκεκριμένα κεντρικά σημεία στο Παρίσι και άλλες πόλεις.
– 500 συλλήψεις για βανδαλισμούς και για την υποψία πρόκλησης επεισοδίων έκανε η αστυνομία στο Παρίσι. Και ανήλικοι στους συλληφθέντες.
– Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι σε όλη τη Γαλλία τραυματίστηκαν ή χρειάστηκαν την παροχή πρώτων βοηθειών.
– Ένταση και χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία έγινε στη Μασσαλία κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων. Συγκρούσεις σημειώθηκαν στην περιοχή Guillotière της Λυών, με τις Αρχές να κάνουν χρήση δακρυγόνων.
– Από 15.500 έως 60.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με διαφορετικές εκτιμήσεις, στο Μπορντό, ενώ επεισόδια με οδοφράγματα και χρήση δακρυγόνων σημειώθηκαν στην πλατεία του Χρηματιστηρίου.
– Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι κατά τη διάλυση της συγκέντρωσης στην Τουλούζη.
– Τουλάχιστον 30 συλλήψεις στη Νίκαια, ενώ έγιναν και μικρής έκτασης επεισόδια.
Δείτε live εικόνα από τις διαδηλώσεις: