-->
17.04.2024

Διεθνές συνέδριο στην Αθήνα για τις συνέπειες της πανδημίας στην ψυχική υγεία

Διεθνές συνέδριο με θέμα «Οι συνέπειες της Covid-19 στην Ψυχική Υγεία και στα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας» συνδιοργανώνουν το υπουργείο Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην Αθήνα, στις 22 και 23 Ιουλίου.

Αποτελεί μέρος μίας διαδοχικής διαβούλευσης μεταξύ των 53 χωρών που υπάγονται στον ΠΟΥ Ευρώπης και έχει σκοπό την εκπόνηση ενός κοινού πλαισίου δράσης μεταξύ των κρατών-μελών, καθώς και τον σχηματισμό του «European Mental Health Coalition».

Επίσης, είναι μία σημαντική ευκαιρία να συζητηθεί το θέμα της ψυχικής υγείας στο πλαίσιο της COVID-19, καθώς οι κοινωνίες ανακάμπτουν από την πανδημία και προσπαθούν να προχωρήσουν, ξεπερνώντας τις αναταραχές που έχουν προκληθεί στα συστήματα υγείας. Τέλος, θα ενθαρρύνει τη διακρατική συνεργασία για την αντιμετώπιση των μακροπρόθεσμων προκλήσεων της COVID-19 και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών ψυχικής υγείας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κηρύξει την Πέμπτη 22 Ιουλίου, στις 9:00, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τις εναρκτήριες ομιλίες του συνεδρίου θα πραγματοποιήσουν ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Hans Henri P. Kluge, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Mαργαρίτης Σχοινάς και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου.

Προεδρεύοντες του συνεδρίου θα είναι η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, η οποία θα αναφερθεί στους άξονες και τις θεματικές του συνεδρίου και στη διακήρυξή του, ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης και η προϊσταμένη του Τμήματος Υγειονομικών Πολιτικών και Συστημάτων των χωρών του ΠΟΥ Ευρώπης, Natasha Azzopardi Muscat.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν υπουργοί Υγείας κρατών-μελών του ΠΟΥ Ευρώπης, τόσο με φυσική παρουσία όσο και διαδικτυακά, πρόσωπα αναφοράς (focal points), καθώς και ομάδα εμπειρογνωμόνων (Technical Advisory Group) του ΠΟΥ.

Το συνέδριο διοργανώνεται σε υβριδική μορφή προκειμένου να πληρούνται οι προϋποθέσεις των υγειονομικών και κοινωνικών μέτρων και προβλέψεων, λαμβάνοντας υπόψη την πανδημία COVID-19.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ρωσικά) και οι εργασίες του θα μεταδίδονται από τη σελίδα του υπουργείου Υγείας στο Facebook.

 Διαβάστε επίσης