-->
04.03.2024

Δολοφονία Αλκη: Φωτογραφία-ντοκουμέντο με τους δράστες να χτυπούν αλύπητα – Σκληρές εικόνες

Σκληρά πλάνα από τη δολοφονία του 19χρονου Αρη Καμπανού, που έρχονται πιθανότατα από κάμερα κλειστού κυκλώματος, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Στη φωτογραφία απεικονίζονται δύο νεαροί να χτυπούν είτε τον Αλκη, ο οποίος είναι ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο και δέχεται τα άνανδρα χτυπήματα των φερόμενων ως δολοφόνων του, είτε έναν από δύο φίλους του που τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Στο στιγμιότυπο, που έχει «κοπεί» από τα βίντεο, φαίνονται ξεκάθαρα δυο άτομα να επιτίθενται με μανία σε ένα νεαρό που κείτεται στο πεζοδρόμιο.

Μάλιστα, είναι εμφανές ότι ο ένας άντρας κρατά στο χέρι του αιχμηρό αντικείμενο, με το οποίο φαίνεται να τραυματίζει το νεαρό που είναι πεσμένος στο έδαφος που φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία.

Από την εικόνα δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για τον δολοφονημένο Αλκη Καμπανό ή κάποιον από τους φίλους του που γλίτωσαν από τη μανία των χούλιγκαν.

Δείτε την εικόνα

Η πορεία των ΙΧ των δραστών λίγο πριν την επίθεση

Σημειώνεται πως χθες είδες το φως της δημοσιότητας βίντεο-ντοκουμέντο που δείχνει τα οχήματα των δραστών λίγα λεπτά πριν από τη δολοφονία του 19χρονου.

Σε αυτό φαίνεται η πορεία των αυτοκινήτων επί της οδού Πλαστήρα και περίπου 150 μέτρα (δύο στενά) πριν από την οδό Γαζή, όπου σημειώθηκε η δολοφονική επίθεση στον 19χρονο Άλκη και τους φίλους του. Διακρίνονται τέσσερα αυτοκίνητα να κατεβαίνουν την Πλαστήρα.

Η διέλευση των οχημάτων γίνεται περίπου 16 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, λίγο πριν δηλαδή οι δράστες κατεβούν από τα αυτοκίνητά τους και εξαπολύσουν την άγρια και θανατηφόρα επίθεση εναντίον του Άλκη Καμπανού και της παρέας του.

Ο οπλισμός και το αποτύπωμα

Στο μεταξύ, σε Έλληνα ανήκει το αποτύπωμα που εντοπίστηκε στο αναδιπλούμενο δρεπάνι που χρησιμοποιήθηκε στη φονική επίθεση κατά του Αλκη Καμπανού, όπως προκύπτει από τη δικογραφία.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις δύο εκ των συλληφθέντων που περιλαμβάνονται σε αυτή, αμφότεροι αρνούνται τη συμμετοχή στα χτυπήματα που προκάλεσαν τον θάνατο του  Αλκη Καμπανο.

Συγκεκριμένα, ο G. A. αναφέρει ότι ήταν μεταξύ των δραστών της επίθεης και συγκεκριμένα συνοδηγός στο λευκό Citroen. Παραδέχθηκε ότι έφερε μαχαίρι με το οποίο επιτέθηκε σε βάρος ενός εκ τω δύο ατόμων που τραυματίσθηκαν, προκαλώντας του τραύματα στο πόδι , αλλά υποστήριξε ότι δεν επιτέθηκε σε βάρος του θανόντος.

Επιβεβαιώνεται επίσης ότι από το δικό του μαχαίρι τραυματίσθηκε ο ίδιος στον δείκτη του δεξιού του χεριού, τραύμα το οποίο είναι εμφανές.

Δεύτερος από τους συλληφθέντες (αρχικά ονόματος Ο. Τ)  ανέφερε ότι ήταν μεταξύ των ατόμων που μετέβησαν στο σημείο της επίθεσης «χωρίς ωστόσο να λάβει μέρος σε αυτή. Ο ίδιος εξέφρασε τη μεταμέλειά του και περιέγραψε με λεπτομέρειες τις πράξεις συνολικά έντεκα ατόμων , δέκα από τους οποίους και αναγνώρισε.

Από την δικογραφία προκύπτει επίσης ότι  μία από τις θήκες ενός μαχαιριού βρέθηκε και παραδόθηκε στη Νέα Ραιδεστό. Πρόκειται για μία μαύρη συνθετική «κορντούρα» μήκους 44 εκατοστών μέσα στην οποία φυλασσόταν αντίστοιχου μήκους ματσέτα Η θήκη είχε τοποθετηθεί μέσα σε μία γλάστρα στην είσοδο οικοδομής της εν λόγω περιοχής.

Η ίδια η ματσέτα βρέθηκε στην οδό Νικολάου Πλαστήρα.

‘Οσον αφορά στο φονικό αναδιπλούμενο «δρεπάνι» με μήκος λάμας 23 εκατοστά  το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση:

Πάνω του και συγκεκριμένα στην κόκκινη μεταλλική του επιφάνεια (πάνω από τη χειρολαβή) εντοπίσθηκε αποτύπωμα  που έφερε κηλίδες καστανέρυθρης απόχρωσης. Το αποτύπωμα ταυτοποιήθηκε ότι ανήκε στον μέχρι τότε μη σεσημασμένο Ι.Κ. ελληνικής υπηκοότητας. Τον Ι.Κ αναφέρει ως συμμετέχοντα στην επίθεση και ο εκ των συλληφθέντων Ο.Τ.

Συγκλονίζουν οι περιγραφές των φίλων του

Την ίδια στιγμή συγκλονίζει η περιγραφή ενός από τους δύο φίλους του Αλκη που δέχθηκαν την επίθεση. Στην κατάθεσή του, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναφέρει:

«Την ώρα που άρχισαν να μας χτυπούν έβαλα τα χέρια μου στο ύψος των πλευρών και προσπαθούσα να προστατευτώ. Αυτός με το μαχαίρι για κάρφωνε στα πόδια. Άκουσα τον Άλκη να ουρλιάζει «βοήθεια, δεν μπορώ πονάω». Τότε γύρισα και τον είδα πεσμένο στο πεζοδρόμιο και από πάνω του να τον χτυπάνε τέσσερις. Προσπάθησα να πηδήξω πάνω από τα σκαλιά πάνω Άλκη για να τον σώσω από τα χτυπήματα προστατεύοντάς τον με το σώμα μου»

Την ώρα που προσπαθούσε να προστατεύσει τον Άλκη τον κράτησαν τρία άτομα και τότε δέχτηκε ένα πολύ δυνατό χτύπημα στο κεφάλι με ρόπαλο με αποτέλεσμα, όπως χαρακτηριστικά λέει, να κοντέψει να λιποθυμήσει.

Τότε άρχισε να τον καρφώνει ξανά με το μαχαίρι ένας από τους δράστες έως ότου η δολοφονική ομάδα αποχώρησε.

Ο ίδιος προσπάθησε, αν και τραυματισμένος, να σηκώσει όρθιο τον Άλκη.

Διένυσε δύο μέτρα αλλά ήταν τόσο βαρια χτυπημένος που κατέρρευσε και δεν μπορούσε πια να επικοινωνήσει μαζί του, καθώς είχε χάσει πάρα πολύ αίμα από το πόδι του και από το κεφάλι του. Τότε πήρε το κινητό του και κάλεσε τον πατέρα του σε βοήθεια.Διαβάστε επίσης