-->
01.03.2024

Δολοφονία στη Δάφνη: Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που είχαν αγνοήσει καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι αστυνομικοί που είχαν αγνοήσει καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία στο διαμέρισμα της Δάφνης, όπου την Παρασκευή δολοφονήθηκε η 31χρονη από τον σύζυγό της.

«Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία.

Σχετικά με τις καταγγελίες για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Δάφνη σημειώνονται τα ακόλουθα:

Παράλληλα, το υπουργείο υπογραμμίζει ότι διεξάγεται περαιτέρω έρευνα.

«Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συστήσει ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες και εντολές για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών. Θα επαναλάβουμε ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο-όνειδος για τις σύγχρονες κοινωνίες και για την εξάλειψή του θα χρειαστεί η συστράτευση όλων μας» καταλήγει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι όπως καταγγέλλει ένοικος της πολυκατοικίας, όπου διέμενε η 31χρονη γυναίκα με τον συζυγοκτόνο και το παιδάκι τους, πριν από 19 ημέρες είχε ενημερώσει την αστυνομία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στο γειτονικό της διαμέρισμα.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή της στο Facebook στις 11 Ιουλίου, η γειτόνισσα του ζευγαριού είχε κάνει γνωστό ότι το ίδιο βράδυ είχε καλέσει η ίδια το 100, αναφέροντας το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στο διαμέρισμα, όπου ζει και ανήλικο. Όπως κατήγγειλε τότε, το περιπολικό πήγε στο σημείο έπειτα από 25 λεπτά και «δεν μπήκαν καν στον κόπο να κατέβουν, άνοιξαν απλά τα παράθυρα και έφυγαν». Η γειτόνισσα είχε ξεσπάσει κατά των αστυνομικών, λέγοντας πως «όχι άγχος παίδες, μόνο τα πτώματα μετράνε τηλεοπτικά…».

Αναλυτικά, είχε γράψει στις 11 Ιουλίου: «Σήμερα βράδυ κάλεσα το 100 για ενδοοικογενειακή βία σε γειτονικό διαμέρισμα που ζει και ανήλικο .Τα κουδούνια αλλάχτηκαν τη Παρασκευή και έδωσα το δικό μου φυσικά για να μπουν στην πολυκατοικία. Το περιπολικό ήρθε μετά από 25 λεπτά δεν μπήκαν καν στο κόπο να κατέβουν άνοιξαν απλά τα παράθυρα και έφυγαν!!! ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΑ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΘΟΡΥΒΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ. ΟΧΙ ΑΓΧΟΣ ΠΑΙΔΕΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ. ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΣΦΑΞΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΝΗΝΕΡΩΣΩ ΠΡΩΤΑ ΚΑΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΦΩΝΑΞΟΥΝ».

Σήμερα, λίγο μετά την αποκάλυψη της στυγερής δολοφονίας, η γειτόνισσα του ζευγαριού επανήλθε και σε νέα ανάρτησή της, γράφει: «Τη σκότωσε τελικά. Μόνο αυτό έχω να πω».Διαβάστε επίσης