Search
Close this search box.
Search

Δράμα: Ο Άη Βασίλης δεν θα έρθει ούτε και φέτος με το τρένο

Πριν 4 έτη

Ούτε φέτος θα έρθει ο Άη Βασίλης με το τρένο στη Δράμα, παρά τις μέχρι τώρα προετοιμασίες του συλλόγου Σιδηροδρομικών και Φίλων του Σιδηροδρόμου της Δράμας «ΗΦΑΙΣΤΟΣ». Η επιδημιολογική εικόνα, η αύξηση των κρουσμάτων και η επιβολή των νέων μέτρων αναγκάζουν τους διοργανωτές να ακυρώσουν την εκδήλωση, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι της παραμονής Πρωτοχρονιάς, στον σιδηροδρομικό σταθμό Δράμας.

Σε ανακοίνωσή του, ο σύλλογος «Ήφαιστος» αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Μετά τις τελευταίες κυβερνητικές ανακοινώσεις, ο Άγιος Βασίλης, τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της πανδημίας του Covid-19, δυστυχώς δεν θα έρθει εφέτος στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας για να μοιράσει δώρα στα αγαπημένα του παιδιά. Ας ευχηθούμε να έχουμε όλοι υγεία, για να τον υποδεχθούμε την επόμενη χρονιά».

Υπενθυμίζεται πως η έλευση του Άη Βασίλη με τρένο στη Δράμα ήταν μια εκδήλωση, η οποία γινόταν για χρόνια σε ετήσια βάση, όμως σταμάτησε το 2013 και ύστερα από οχτώ χρόνια έγινε και πάλι προσπάθεια για να αναβιώσει. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε το 1980 και για δεκαετίες αποτελούσε σημείο αναφοράς για την εορταστική περίοδο στη Δράμα, δημιουργώντας ένα πολύ όμορφο κλίμα στον σιδηροδρομικό σταθμό, που ακόμα τότε έσφυζε από κόσμο, αφού τα δρομολόγια των τρένων ήταν πυκνά και το τρένο αποτελούσε βασικό μεταφορικό μέσο για την Ανατολική Μακεδονία και την ευρύτερη περιοχή.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.

Σε «τείχος» προσέκρουσε η προσπάθεια της διοίκησης της «Βιολάντα» να επαναλειτουργήσει το δεύτερο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας, όταν κατέθεσε εκ νέου φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία με την σειρά της απέρριψε το αίτημα, καθώς και πάλι εντοπίστηκαν παραλείψεις. Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Χαϊνά Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του enikos.gr, η διοίκηση της μπισκοτοβιομηχανίας έχει προχωρήσει σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να ανοίξει το δεύτερο εργοστάσιο της «Βιολάντα», στο οποίο είχε μπει λουκέτο για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να μην συνέβαινε μια νέα τραγωδία όπως αυτή με τις πέντε νεκρές εργαζόμενες. Έτσι, πριν από περίπου 15 ημέρες, κατατέθηκε, από την πλευρά της διοίκησης της «Βιολάντα», εκ νέου φάκελος με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ζητώντας την επαναλειτουργία του δεύτερου εργοστασίου. Από την πλευρά της, απέρριψε το σχετικό αίτημα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, εντοπίστηκαν ξανά παραλείψεις στο ζήτημα της πυρασφάλειας. «Δεν γνώριζα για την οσμή του υγραερίου» Την ίδια ώρα, ο ιδιοκτήτης της «Βιολάντα», Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης, χθες (22/04) πέρασε εκ νέου το κατώφλι του ανακριτή Τρικάλων, για την συμπληρωματική απολογία του, κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία από αμέλεια, αλλά και για την πρόκληση σωματικών βλαβών, καθώς υπενθυμίζεται ότι εκτός από τις πέντε νεκρές εργάτριες, άλλοι επτά εργαζόμενοι τραυματίστηκαν από την φονική έκρηξη. Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε, για ακόμη μία φορά, ότι γνώριζε για την οσμή υγραερίου στο εργοστάσιο, ενώ φέρεται να επεσήμανε πως παραμένει στο πλευρό των οικογενειών των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους, ζητώντας εκ νέου την αποφυλάκισή του. Ο ιδιοκτήτης της μπισκοτοβιομηχανίας κρατείται προσωρινά από τις 18 Φεβρουαρίου, καθώς οι δικαστικές Αρχές δεν είχαν κάνει δεκτό το πρώτο αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει. Η πλευρά του κατηγορούμενου, προσέφυγε κατά της απόφασης, και τώρα μένει να φανεί εάν το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει να αφεθεί ελεύθερος ή να παραμείνει στη φυλακή.