-->
20.02.2024

Μόνο στο 15minutes.gr: Έφη, η «τσαρίνα» του Τσίπρα – Το μήνυμα στον Τσακαλώτο – Ρόλο και στον Αυγουλέα;

Η παρουσίαση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ  από τον Αλέξη Τσίπρα για το κούρεμα του κορονοχρέους και την κατάργηση του νέου πτωχευτικού νόμου, έβγαλε και πολιτικές ειδήσεις.

Η κυριότερη πολιτική είδηση  ήταν ασφαλώς η απουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου από το πάνελ, στο οποίο, αντιθέτως, βρισκόταν οι Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης, καθώς και καθηγητές όπως ο Αιμίλιος Αυγουλέας και ο Δημήτρης Αυγητίδης.

Η απουσία Τσακαλώτου σηματοδοτεί ασφαλώς το τέλος του Ευκλείδη Τσακαλώτου ως υπεύθυνου της χάραξης της οικονομικής πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρότι ο επικεφαλής της «Κίνησης των 53» είναι ενισχυμένος εσωκομματικά με την συγκρότηση της «Ομπρέλας»!

Οι γνωρίζοντες τα εσωκομματικά της Κουμουνδούρου επιμένουν πως η σημειολογία της χθεσινής συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα, μας προϊδεάζει για τις εσωκομματικές ανακατατάξεις στην Κουμουνδούρου.

Η Έφη Αχτσιόγλου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προορίζεται αυτή τη στιγμή για υπουργός Οικονομικών, σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, ενώ ρόλο στο οικονομικό επιτελείο εκτιμάται πως θα έχουν και καθηγητές όπως ο Αιμίλιος Αυγουλέας, ο οποίος σημειωτέον προέρχεται από τη φιλελεύθερη διανόηση των Ελλήνων του εξωτερικού.

Bέβαια ο Αυγουλέας ασπάζεται πλήρως τις ιδέες και τις προτάσεις του Τσίπρα, αφού όπως είπε και χθες στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη «υπάρχει η πολιτική πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ένα γενναίο κούρεμα του ιδιωτικού χρέους έτσι ώστε να μπορέσει να επανεκκινήσει η οικονομία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που έχει υποστεί τρία μνημόνια, ανακεφαλαιώσεις τραπεζών και πολιτικές λιτότητας».

Όσον αφορά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι σχεδιασμοί τον περιλαμβάνουν σε κυβερνητική θέση, πλην όμως σε περιφερειακό υπουργείο!Διαβάστε επίσης