-->
08.05.2021

«Έφυγε» ο ιδρυτής της ΑΒΙΓΑΛ της γνωστής φέτας «Παντελή»

Στον τόπο όπου γεννήθηκε και ανδρώθηκε επιχειρηματικά, αναπαύεται από χθες, ο γνωστός πατρινός επιχειρηματίας Ιωάννης Παντελής, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα σε ηλικία 82 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τη σύζυγό του Γκόλφω, τα παιδιά του Θάνο και Ουρανία και τα εγγόνια του.
Η κηδεία του τελέστηκε χθες στις 3 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Βαλμαντούρας.
Από τους ιδρυτές των γνωστών τυροκομικών Παντελή και της βιομηχανίας ΑΒΙΓΑΛ, ο κύριος Γιάννης όπως τον αποκαλούσαν με σεβασμό οι εργαζόμενοι της επιχείρησης και όσοι τον γνώριζαν, υπηρέτησε για πάνω από μισό αιώνα το καταναλωτικό κοινό της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο.
Ιδιαίτερα αγαπητός σε όσους τον γνώριζαν, προσέφερε με ήθος και τιμιότητα στο επιχειρείν της Πάτρας. Ο πάντα «ακούραστος» κύριος Γιάννης άφησε το δικό του ίχνος στις καρδιές όλων.
Ο Ιωάννης Παντελής, μαζί με τους αδελφούς του, Κώστα που έφυγε πρώτος από την ζωή και Νίκο, ίδρυσαν τη γνωστή βιομηχανία γάλακτος και τυροκομικών προϊόντων ΑΒΙΓΑΛ το 1967, ως «Αφοί Αθ. Παντελή ΟΕ» με έδρα τη Βαλμαντούρα Αχαΐας, μια περιοχή πλούσιας φυσικής ομορφιάς στην κοιλάδα του ποταμού Πείρου.
Θεμελιώδες στοιχείο της φιλοσοφίας τους, υπήρξε από την πρώτη ημέρα μέχρι και σήμερα, η προσήλωση στον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής των τυροκομικών προϊόντων, με χρήση αποκλειστικά ντόπιου, φρέσκου γάλακτος από τα ορεινά και ημιορεινά βοσκοτόπια του Ερυμάνθου.
Στα χρόνια που ακολούθησαν, τα αδέλφια παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον τομέα της τυροκομίας κατάφεραν να χαράξουν μια μοναδική πορεία στον χώρο της τυροκομίας, συνδυάζοντας αρμονικά την παράδοση με την τεχνογνωσία και έφτιαξαν μια εταιρεία, που παρασκευάζει από τα πλέον ποιοτικά προϊόντα.
Η ΑΒΙΓΑΛ καθιερώθηκε στην αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων, πραγματοποιώντας σημαντικές επενδύσεις σε εξοπλισμό και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχουν οι σύγχρονες τάσεις τεχνογνωσίας και διατηρώντας τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας στην παραγωγική της διαδικασία.
Από τα τρία αδέλφια-συνιδρυτές της ΑΒΙΓΑΛ, στη ζωή παραμένει σήμερα ο Νίκος Παντελής που όμως, έχει αποτραβηχτεί και αυτός από την ενεργό επιχειρηματική δράση και τα ηνία της γαλακτοβιομηχανίας βρίσκονται πλέον στα χέρια της δεύτερης γενιάς της επιχειρηματικής οικογένειας, η οποία με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στο παρελθόν της εταιρείας, συνεχίζει με το ίδιο μεράκι και την ίδια αγάπη που είχαν οι ιδρυτές της.
Η διαρκής ενημέρωση, η συνεχής βελτίωση, ο εναρμονισμός με τις τάσεις της αγοράς αποτελούν τις βάσεις για την περαιτέρω πορεία και τα στοιχεία χάραξης της στρατηγικής της εταιρείας. Σήμερα η ΑΒΙΓΑΛ συνεχίζει τη δημιουργία προϊόντων ποιότητας και γευστικής υπεροχής, φροντίζοντας να ικανοποιεί απόλυτα τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή


Διαβάστε επίσης