-->
25.02.2024

Ειδικό Δικαστήριο: Το δημοσιογραφικό απόρρητο επικαλέστηκε ο Κώστας Βαξεβάνης

Ο Κώστας Βαξεβάνης κατέθεσε στη δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Κλήθηκε να απαντήσει για τα δημοσιεύματα πίσω από τα οποία, σύμφωνα με την κατηγορία, ήταν ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

O Κώστας Βαξεβάνης αρνήθηκε πάντως πως οι πληροφορίες του προέρχονταν από το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, επικαλούμενος το δημοσιογραφικό απόρρητο

Πρόεδρος: Που τις βρήκατε αυτές τις αναφορές

Κώστας Βαξεβάνης: Ο δημοσιογράφος έχει το απόρρητο. Μία φορά στα τριάντα χρόνια έσπασα το απόρρητο όταν με μήνυσε ο κ Μανιαδάκης.

Πρόεδρος: Κατά την κατηγορία φέρεται ότι τις διοχέτευσε σε εσάς ο κατηγορούμενος Παπαγγελόπουλος.

Κώστας Βαξεβάνης: Όποιος το λέει πρέπει να το αποδείξει. Κι εγώ κινδύνεψα να βρεθώ εδώ, το βάρος της απόδειξης πέφτει σε αυτόν που το λέει.

Ο Κώστας Βαξεβάνης κατηγόρησε την Ελένη Ράικου πως θα βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, λέγοντας: «Η κ. Ραικου ήταν εμπλεκόμενη σε πολλά πράγματα και κατά τη γνώμη μου έπρεπε να ήταν κατηγορούμενη. Είχε να μην πω προσωπική, σίγουρα οικογενειακή σχέση μέσω του συζύγου της γιατρού που συμμετείχε στο πρόγραμμα Νοβαρτις. Έπρεπε να εξαιρεθεί από την υπόθεση. Ένα ανώτατο στέλεχος της Νοβάρτις επιχείρησε να αυτοκτονήσει από τον εντέκατο όροφο του Χίλτον. Κατά περίεργο τρόπο ζήτησε να μιλήσει με την κυρία Ράικου. Η οικογένεια Ραικου ήταν σχετιζόμενη με το χώρο του φαρμάκου και τα κόλπα στο χώρο του φαρμάκου».

Νωρίτερα, κατέθεσε ότι δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη του επικοινωνία μεταξύ του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη την περίοδο που ως επίκουρος υπηρετούσε στην Εισαγγελία ο εισαγγελέας Στέλιος Μανώλης.

Ο μάρτυρας ήταν κατηγορηματικός πως δεν είχε αντιληφθεί τηλεφωνική ή δια ζώσης επαφή των δυο κατηγορουμένων σημειώνοντας πως ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος την επίμαχη περίοδο είχε πραγματοποιήσει στα γραφεία τους μόνο δύο εθιμοτυπικές επισκέψεις.Διαβάστε επίσης