-->
02.10.2022

Παραδόθηκε στην Κορυτσά ο 20χρονος Αλβανός: «Μετάνιωσα…» – Συναινεί στην έκδοσή του

Μετανιωμένος δηλώνει ο 20χρονος κατηγορούμενος για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη που παραδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στις αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός είναι ο 11ος κατηγορούμενος, ο οποίος καταζητούταν από τις αρχές καθώς μετά την δολοφονική επίθεση του 19χρονου, είχε διαφύγει οδικώς στην Αλβανία μαζί με τον πατέρα του και την γιαγιά του.

«Έχω μετανιώσει που έφυγα. Θέλω να γυρίσω πίσω και να δικαστώ για να πω όλη την αλήθεια για το τι πραγματικά έγινε εκείνο το βράδυ. Λυπάμαι πολύ για το παιδί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Την παράδοσή του επιβεβαίωσε, με δηλώσεις του, ο συνήγορός του Παρασκευάς Σπυράτος.

«Εδώ και μία ώρα περίπου ο εντολέας μου έχει παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία της εκδόσεώς του ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να αξιολογηθεί δικαστικά η υπόθεσή του», ανέφερε ο κ. Σπυράτος, επισημαίνοντας ότι ο 20χρονος «εμφανίστηκε αυτοβούλως και παραδόθηκε δηλώνοντας ότι παραιτείται κάθε δικαιώματός του να παραμείνει στη χώρα του και θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί».

Πρόκειται για μια εξέλιξη που είχε προαναγγείλει και ο δικηγόρος του ο οποίος είχε δηλώσει ότι ο εντολέας του είναι συντετριμμένος αλλά πιστεύει στην ελληνική δικαιοσύνη και χαρακτήρισε «γενναία» την επιλογή του να παραδοθεί.

Τι είπε στη συνέντευξή του ο 20χρονος που συνελήφθη στην Αλβανία

«Φοβήθηκα, ήταν να φύγει ο πατέρας μου και η γιαγιά μου για Αλβανία και τους είπα να πάω και εγώ. Δεν είχα βρεθεί ξανά σε τέτοια θέση και φοβήθηκα. Δεν με βοήθησε κανείς να διαφύγω, δεν είχα πει τίποτα στον πατέρα μου για το τι συνέβη, του το είπα εδώ. Ο πατέρας μου ήταν να φέρει την γιαγιά μου στην Αλβανία, καθώς μένει εδώ και του είπα να πάω μαζί», είπε αρχικά και προσέθεσε: «Είναι μια μεγάλη περιπέτεια αυτή για τη ζωή μου και φοβάμαι πολύ. Για μένα δεν φοβάμαι κάτι, όλα τα άλλα θα τα πω στον ανακριτή».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο 20χρονος είπε ότι γνωρίζει ότι οι συγκατηγορούμενοί του έχουν συλληφθεί και ότι τα έχει μάθει όλα από τις ειδήσεις. «Θα παραδοθώ στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσω την υπόθεση», προσέθεσε, ενώ σε ερώτηση αν θέλει να πει κάτι στους γονείς του Αλκη είπε: «Ειλικρινά μέσα από τα βάθη της ψυχής μου λυπάμαι για όλα και τα θερμά μου συλληπτήρια στην οικογένεια του θύματος. Ζητώ συγχώρεση από την οικογένεια του παιδιού. Εχω μετανιώσει. Δεν θα πήγαινα στο γήπεδο ξανά γιατί η οπαδική βία έχει φθάσει στα άκρα» και κατέληξε: «Εχω φέρει την οικογένειά μου σε δύσκολη θέση, απλά θέλω να σταθούν δυνατοί».

Το GRTimes δημοσιεύει φωτογραφίες από τη στιγμή της παράδοσης του νεαρού στην Κορυτσά:

 

“Έχω μετανιώσει που έφυγα. Θέλω να γυρίσω πίσω και να δικαστώ για να πω όλη την αλήθεια για το τι πραγματικά έγινε εκείνο το βράδυ. Λυπάμαι πολύ για το παιδί”, μετέφερε ο 20χρονος στον δικηγόρο του.

Νωρίτερα σήμερα (10/2) ο δικηγόρος του 20χρονου, Παρασκευάς Σπυράτος, προανήγγειλε στην ουσία τις εξελίξεις λέγοντας ότι ο πελάτης του θέλει να παραδοθεί.

Tην ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων, οι οποίες και θα ολοκληρωθούν αύριο.

Το κατώφλι της 7ης ανακρίτριας Θεσσαλονίκης πέρασαν λίγο πριν τις 9 και μισή το πρωί οι τρεις εξ αυτών.Διαβάστε επίσης