-->
19.04.2021

Αυγενάκης: Έπαθα σοκ όταν είδα την κατάσταση στο ΟΑΚΑ (εικόνες καταστροφής)

Εικόνες πλήρους διάλυσης στη μεγαλύτερη αθλητική εγκατάσταση της χώρας το Ολυμπιακό Στάδιο περιέγραψε ότι αντίκρισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έπαθε σοκ.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Φωτεινής Πιπιλή στη Βουλή ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στην κατάσταση εγκατάλειψης των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου στο ΟΑΚΑ, την οποία συνάντησε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του πριν από 21 μήνες καταθέτοντας στα πρακτικά τις σχετικές φωτογραφίες.

 

 

 

 

Τη σύμβαση με τη Lamda Development για ανακαίνιση, ανακατασκευές και κατασκευές, που εξελίσσονται, στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου.

Την αξιοποίηση των 16 γηπέδων τένις του Κέντρου Αντισφαίρισης, που πλέον αποδίδουν όφελος 200.000 ευρώ έναντι κόστους 100.000 ευρώ, προτού μισθωθούν με ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό.

Την Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής για σημαντικές εργασίες συντήρησης (αντικατάσταση ταρτάν στίβου, εξωτερικής περίφραξης) και για την ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων.

Τη σύμβαση με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης για την ολιστική μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας με την ΕΥΔΑΠ για την δημιουργία πάρκου νερού και πολιτισμού, άρρηκτα συνδεδεμένου με την αξιοποίηση του Αδριάνειου Υδραγωγείου.

Ο κ. Αυγενάκης, επιπλέον, ανακοίνωσε ότι «σύντομα, μέχρι το τέλος του μήνα, θα γίνει η παρουσίαση του Master Plan για τον πλήρη εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, το οποίο περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης, που φυσικά περιλαμβάνει και τη συντήρηση, επιτέλους, των αρχιτεκτονικών κατασκευών Καλατράβα».

Πηγή:  real.gr
Διαβάστε επίσης