-->
22.09.2023

«Είμαστε τουρίστες» λένε οι Τούρκοι που συνελήφθησαν για κατασκοπία

Οι δύο Τούρκοι που κατηγορούνται ότι κατέγραφαν πλάνα στρατόπεδο στον Πόρο υποστηρίζουν ότι είναι τουρίστες. Στην κατοχή τους βρέθηκαν κάμερες, drone και φορητός σκληρός δίσκος.

Δίωξη για παράνομη πτήση και λήψη φωτογραφιών πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κατασκοπεία άσκησε ο εισαγγελέας Πειραιά στους δύο Τούρκους συλληφθέντες, 48 και 58 ετών αντίστοιχα και τους έδωσε προθεσμία να απολογηθούν στον Ανακριτή την ερχόμενη Παρασκευή.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν κάμερες, ψηφιακές κάρτες, φορητός σκληρός δίσκος και το επίμαχο drone, το οποίο φαίνεται πως έχει καταγράψει ένα σύντομο βίντεο, στο οποίο βιντεοσκοπήθηκε η ναυτική βάση του Πόρου. Ωστόσο, όλα τα ψηφιακά πειστήρια έχουν κατασχεθεί και έχουν δοθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για λεπτομερή ανάλυση και καταγραφή.

Οι ίδιοι αρνούνται τις κατηγορίες περί κατασκοπείας και επικαλούνται πως ήταν απλά τουρίστες, ήθελαν να τραβήξουν πλάνα του νησιού και σκόπευαν μετά την Πελοπόννησο να κάνουν τον γύρο της Δυτικής Ελλάδας, στη συνέχεια να φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί να επιστρέψουν με τις μοτοσικλέτες τους στη χώρα τους.

Στην Ελλάδα, έφτασαν μόλις πριν πέντε ημέρες, μέσω Χίου, στη συνέχεια ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά και από εκεί στον Πόρο.

Τις αστυνομικές δυνάμεις ειδοποίησαν οι υπεύθυνοι της βάσης του Πολεμικού Ναυτικού που αντιλήφθηκαν την πτήση του drone και εκδόθηκε σήμα αναζητήσεων προς διάφορες Υπηρεσίες και Αστυνομικά Τμήματα με περιγραφή των δύο μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού, που χρησιμοποίησαν οι δύο αναζητούμενοι. Τελικά, περιπολικό εντόπισε τις δύο μηχανές στην Μονεμβασιά και συνελήφθησαν.Διαβάστε επίσης