-->
11.12.2023

Εκατομμύρια άνθρωποι θα γίνουν «κλιματικοί πρόσφυγες» μέχρι το 2050

Βασικό πυλώνα του Athens Democracy Forum – το οποίο θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου από τις 27 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου – αποτελεί το καίριο ζήτημα της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστεί η ενότητα «Rethinking Climate: Flight and Fight», η οποία εστιάζει στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στη ζωή των ανθρώπων από χώρες και περιοχές, όπου οι υποδομές είναι ελάχιστες ή ακόμα και ανύπαρκτες.

Οι ομιλητές της εν λόγω ενότητας είναι οι: Fatou Jeng, Ιδρύτρια του «Clean Earth Gambia», Ειδικός σε θέματα Κλιματικής Αλλαγής, γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, Michael P. Nash, Καλλιτέχνης και Σκηνοθέτης και η Biljana Radonjic Ker Lindsay, Associate Director, Access to Skills and Employment, EBRD. Η συζήτηση θα διεξαχθεί υπό τον συντονισμό της Liz Alderman, Επικεφαλής Ανταποκρίτρια για την Ευρωπαϊκή Επιχειρηματικότητα, των New York Times.

Πώς οι αναπτυγμένες χώρες θα μπορέσουν να αποτρέψουν την καταστροφή;
Σύμφωνα με τη World Bank, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέχρι το 2050 λόγω της κλιματικής κρίσης.

Οι κάτοικοι των αναπτυσσόμενων χωρών είναι 4 φορές πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα, όπως αναφέρουν τα Ηνωμένα Έθνη. Ποια μέτρα θα μπορούσαν να αποτελέσουν τροχοπέδη στην επέλαση της κλιματικής κρίσης;

Η συζήτηση, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου στις 11:20 π.μ., θα πραγματοποιηθεί με την συμβολή του κοινού στο οποίο θα συμμετέχουν πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, ακτιβιστές, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι της νεολαίας.

Tο Φόρουμ υποστηρίζεται από: Microsoft, Climate Democracy Initiative, Arizona State University, Google, Taejae Future Consensus Institute, Taejae University, Council of Europe, Council of Europe , EBRD, Libra Philanthropies, Lamda Development, Costa Navarino, National Bank of Greece, Athens Development & Destination Management Agency, Cosmote, Aegean Airlines, Grand Bretagne Hotel, Berggruen Institute, Capital Product Partners, Club de Madrid, Tsomokos Communications, Kathimerini, The American College of Greece and the Global Liberal Arts Alliance.

 Διαβάστε επίσης