-->
13.06.2024

Εκλογές: Με πλοία, λεωφορεία και ΙΧ φεύγουν οι ετεροδημότες για να ψηφίσουν -Τι ισχύει για τα διόδια

Με κάθε μέσο αναχωρούν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους οι ετεροδημότες προκειμένου να ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές της Κυριακής 21 Μαΐου.

Στο λιμάνι του Πειραιά τα πλοία αναχωρούν γεμάτα, ενώ οι ταξιδιώτες δηλώνουν ότι έχουν αποφασίσει ποιο θα είναι το κόμμα που θα ψηφίσουν στις εκλογές 2023, ενώ τονίζουν πως ανάλογα με τον καιρό ενδέχεται να ξεκλέψουν χρόνο προκειμένου να επισκεφθούν μια παραλία.

 

Βίντεο από την αναχώρηση ετεροδημοτών στο λιμάνι του Πειραιά:

 

Εκλογές: Χιλιάδες ψηφοφόροι φεύγουν με τα ΚΤΕΛ

Το αδιαχώρητο επικρατεί από το πρωί και στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στον Κηφισό, καθώς χιλιάδες ετεροδημότες εγκαταλείπουν μαζικά την πρωτεύουσα, με προορισμό τον τόπο καταγωγής τους, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Η πληρότητα των λεωφορείων που φεύγουν από τον Κηφισό αγγίζει το 100% και για τον λόγο αυτόν υπάρχουν και έκτακτα δρομολόγια προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι επιβάτες.

Βίντεο με την αναχώρηση των ετεροδημοτών από τα ΚΤΕΛ Κηφισού

Η κίνηση στους δρόμους

Στο μεταξύ, χωρίς προβλήματα πραγματοποιείται η διέλευση των οχημάτων στους κύριους οδικούς άξονες της πρωτεύουσας σήμερα. Αυτό συμβαίνει καθώς τα σχολεία είναι κλειστά ενόψει εκλογών, καθώς επίσης και διότι έχουν ξεκινήσει οι άδειες για τους ετεροδημότες, οι οποίοι είτε έχουν ήδη αναχωρήσει είτε ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να αρχίσει να αυξάνεται η κίνηση στους δρόμους, καθώς θα ξεκινήσει η έξοδος των ψηφοφόρων που θα φύγουν για την επαρχία με τα αυτοκίνητά τους.

Βίντεο για την κίνηση στο οδικό δίκτυο:


 

Πότε θα είναι δωρεάν οι διελεύσεις στα διόδια
Υπενθυμίζεται πως οι δωρεάν διελεύσεις από τα διόδια στο πλαίσιο των εκλογών θα ξεκινήσουν τα ξημερώματα του Σαββάτου 20 Μαΐου -δηλαδή μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής- και θα διατηρηθούν μέχρι τις 8 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου.Διαβάστε επίσης