Search
Close this search box.
Search

Εκλογές στην Αλβανία: Μόλις στο 29,5% η συμμετοχή – Μικρή προσέλευση σε περιοχές της ελληνικής μειονότητας

Πριν 16 ώρες
Εκλογές στην Αλβανία

Με χαμηλή συμμετοχή διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, καθώς μέχρι τις 14:00 τοπική ώρα, η προσέλευση των ψηφοφόρων ανερχόταν στο 29,53%, σαφώς μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές (35,63% την ίδια ώρα). Παρά την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας στις περισσότερες περιοχές, η αποχή φαίνεται να ξεπερνά το 50%, προκαλώντας ανησυχίες για τη νομιμότητα του αποτελέσματος.

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανέφερε ότι, σε σύγκριση με τις δημοτικές εκλογές πριν δύο χρόνια, η συμμετοχή εμφανίζει ελαφρά αύξηση 2,2%, ωστόσο συνολικά παραμένει ανησυχητικά χαμηλή.

Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν προβλήματα σε αρκετές περιοχές, όπως καθυστερήσεις στη λειτουργία εκλογικών τμημάτων, ελλείψεις υλικού και υποψίες για καθοδήγηση ψηφοφόρων, κυρίως σε αγροτικά εκλογικά κέντρα.

Όσον αφορά τις περιοχές όπου κατοικεί η ελληνική μειονότητα — Χειμάρρα, Άγιοι Σαράντα, Δελβινάκι, Δερβιτσάνη και Αργυρόκαστρο — η κινητοποίηση χαρακτηρίζεται μέτρια, σύμφωνα με το himara.gr.

Οι κάλπες κλείνουν στις 19:00 (ώρα Ελλάδας και Αλβανίας), ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται αργά το βράδυ.

Ο Έντι Ράμα διεκδικεί τέταρτη συνεχόμενη θητεία στην πρωθυπουργία, με βασικό του αντίπαλο τον πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα. Η νέα Βουλή θα απαρτίζεται από 140 έδρες, ενώ περίπου 235.000 ψηφοφόροι έκαναν χρήση της επιστολικής ψήφου.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.