-->
13.06.2024

ΕΚΠΑ: Μηνύματα συμπαράστασης στην καθηγήτρια Βάνα Νικολαΐδου που δέχθηκε bullying – Συνάντηση με Κεραμέως

Κύμα συμπαράστασης έχει εκδηλωθεί μετά τις καταγγελίες της Προέδρου του Τμήματος Φιλοσοφίας και καθηγήτριας του ΕΚΠΑ, Βάνας Νικολαΐδου-Κυριανίδου, η οποία μίλησε στο enikos.gr το Σάββατο (24/3). «Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μέχρι να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα  από τα πανεπιστήμια», υπογράμμισε μεταξύ άλλων εκφράζοντας  την «θλίψη και την απογοήτευσή» της. Σήμερα, έχει προγραμματιστεί και συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κ. Νικολαΐδου–Κυριανίδου έκανε μία ανάρτηση με την οποία καταδίκαζε τη βία.

«Να παραιτηθεί η Βάνα Νικολαΐδου από πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας» έγραφε πανό ομάδας φοιτητών που μπήκε στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τι έγραψε ο Αχιλλέας Γραβάνης

Ο Αχιλλέας Γραβάνης έγραψε χαρακτηριστικά: «ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ! Οι φασίζουσες δυνάμεις του παν/μίου προπηλακίζουν την Καθηγήτρια Βάνα Νικολαΐδου, πρόεδρο του Τμήματος Φιλοσοφίας του Παν/μίου Αθηνών, επειδή διαφωνούν με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ελεύθερη έκφραση έχει πεθάνει στο ελληνικό παν/μιο προ πολλού. Τα τάγματα εφόδου τις αριστεράς την ελέγχουν πλήρως. Φοβισμένοι ή αδιάφοροι καθηγητές και φοιτητές έχουν παραδώσει το παν/μιο σε φασίζουσες μειοψηφίες. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα αυτές θα είχαν εξοστρακιστεί από το παν/μιο αλλά στη χώρα του αριστερού αναχρονισμού κυριαρχούν. Αν η πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας αντιστέκονταν, ξεσηκώνονταν κατά του φασισμού στα παν/μια τα θρασύδειλα αυτά φασιστάκια θα ήταν ανίσχυρα. Το παν/μιο δεν θα είχε την ανάγκη αστυνόμευσης ούτε την παρέμβαση του όποιου κυβερνήτη και θα δικαίωνε το αυτοδιοίκητό του. Αλλά, μούγκα στην στρούγκα … Με την θαρρετή και ελεύθερη κ. Νικολαΐδου!! ΥΓ# Η συνάδελφος πρωτοστάτησε στην αφαίρεση του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα του Παν/μίου Αθηνών από τον νεοναζί Πούτιν».

 

 Διαβάστε επίσης